Kolmapäeva õhtul ründas märulipolitsei sadu Inglismaa fänne. Kasutati pisargaasi, vahendab BBC News.

Enne seda vahistati pärast kaklusi mõned Inglismaa ja Venemaa fännid.

Lille’is viibivad praegu Inglismaa ja Walesi fännid enne nende koondiste mängu EM-finaalturniiril neljapäeval lähedal asuvas Lensis.

Lille’is on ka Venemaa ja Slovakkia fännid pärast nende riikide koondiste omavahelist mängu kolmapäeval sealsel Pierre Mauroy staadionil.

Varem kolmapäeval piiras märulipolitsei Lille’i peaväljakul sisse sajad Inglismaa fännid, kes suruti seejärel väljaku nurka ning väljak tühjendati.

Prantsusmaa Nord-Pas-de-Calais Picardie regiooni prefekt Michel Lalande teatas, et mõnedes Lille’i kesklinna osades ja staadionil kehtestati alkoholikeeld. Teisipäeval sulgusid alkoholi müüvad poed kell 18 kohaliku aja järgi ning uuesti avatakse need alles reedel kell 6, teatas Lalande.

BBC korrespondent Lille’is teatas aga, et väikesed poed müüsid kolmapäeva pärastlõunal endiselt alkoholi ning tänavatel toimus avalik joomine.

Walesi jalgpallifännide organisatsiooni esindaja Vince Alm ütles, et alkoholikeelust ei ole võimalik kinni pidada, sest müügikohti on lihtsalt nii palju.

Fänne kutsutakse üles mitte kohale tulema, kui neil ei ole Inglismaa-Walesi mängu piletit ning ka piletiga fänne palutakse kohale tulla alles mängupäeval.

Mängu võib vaadata ka linna fännitsoonis, kus müüakse lahjat õlut.

Lalande teatas, et iga vägivallatseja saadetakse Prantsusmaalt välja.