OÜ AKR Ehitusgrupp teostab Tallinna vangla ehituse betoonitöid ning superministeeriumi (nelja ministeeriumi ühishoone) montaažitöid ja raudbetoonist vundamentide ja tugipostide ehitust. Firma tegutseb nii Soomes kui ka Eestis.

Politseinikku rünnanud mees on Risto Algre, kes on OÜ AKR Ehitusgrupp juhatuse liige. Lisaks sellele on ta üks Motoklubi MRC eestvedajatest. Mees on aastaid toetanud motokrossi ning viinud mitmeid sõitjaid maailmameistrivõistluste karussellile. Tegemist on pereinimesega. Tal on neli last, kellest noorem on alles 1-aastane.

Vahi all viibiva Algre telefon oli täna suunatud töökaaslasele, kes kinnitas, et mees on hetkel töökohustustest eemal. Algre vahi alla võtmine oli ettevõttele ootamatu, samas kinnitati, et ehitusettevõtte igapäevane töö läheb edasi.

AKR Ehitusgrupp: juhtunu on kahetsusväärne

"Juhtunu tuli meile suure ja muidugi ootamatu üllatusena. Teame Ristot igapäevaselt kui rahulikku, lahket, rõõmsameelset, positiivse mõtteviisiga ja väga abivalmis inimest. Ta on alati kompromisside poolt. Niisama ei tõsta ta isegi häält rääkimata vägivallast," kirjeldab ehitusettevõtte tegevjuht.

"Ristot teatakse kui väga head inimest, kes on alati teisi aidanud ja nõrgemate eest välja astunud." Tegevjuht lisas, et Risto on enda ümber koondanud head ja usaldusväärsed inimesed ning loodud on korralik ja aus ettevõte.

"Juhtunu on väga kahetsusväärne ning taunimisväärne, kuid kahjuks ei oska me seda täpsemalt kommenteerida. Kindlasti kahetseb ka Risto ise väga juhtunut," ütles tegevjuht kokkuvõtteks.

Lõi korduvalt politseinikku

Öösel vastu pühapäeva kella kahe ajal kutsusid Tallinna südalinna ööklubi turvamehed politsei ära viima agressiivselt käitunud meest, kel politsei mõõtis 2,5-promillise joobe. Politsei pidas 31-aastase Soome kodaniku kinni ja ta viidi klubist välja.

Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja politseinikke üritas takistada tema 29-aastane elukaaslane. Nendega koos olnud 38-aastane mees lõi politseinikku rusikaga näkku. Lööja lahkus sündmuskohalt, kuid patrull pidas ta peagi kinni. Kõik kolm isikut olid enam kui 1,5-promillises joobes. Mõlemad mehed võeti esmaspäeval vahi alla, nad on endiselt kinnipeetud ja neile on esitatud kriminaalkahtlustus. Rünnatud politseiametnik on Põhja prefektuuri kinnitusel haiguslehel.