"Nõukogu koosoleku saab ikka kokku kutsuda nõukogu esimees, mitte minister," lausus Arro. "Ma tean, et ta on öelnud, et me peaks kokku tulema, ja me arutame seda, kas me tuleme või mitte," lisas Arro, kes kinnitas, et hetkel seda veel otsustatud ei ole.

Umbes tund aeg hiljem vastas Arro Delfile kirjalikult, et vestles täna pikalt minister Indrek Saarega, kes väljendas oma muret ja avaldas seisukoha, et nõukogu peaks riigikogu liikmete pöördumisega seoses uuesti kokku tulema ja asja uuesti arutama. "Sihtasutuse NO99 nõukogu koguneb erakorraliseks koosolekuks homme," lisas Arro.

Kõigi parlamendierakondade fraktsioonide esindajad saatsid täna ühisavalduse kultuuriminister Indrek Saarele ja NO99 teatri nõukogule, milles leiavad, et vägivallatsenud teatrijuht Tiit Ojasoo peaks oma tegude eest vastutama ja ametist ilma jääma. Samuti märgiti avalduses, et usaldus on kadunud ka nõukogu esimehe vastu, kes on avalikult arvamust avaldanud, et juhtum pole tööga seotud ja seega ei kuulu nõukogu arutluse alla ning on pidanud õigeks Ojasoo jätkamist ametis.

Kultuuriminister vastas riigikogulaste pöördumisele, et Ojasoo ametis jätkamine on nõukogu otsustada. Samas nõustus Saar riigikogulastega, et vägivallale pole õigustust ja selline käitumine tuleb üheselt hukka mõista. "Rõhutan, et sihtasutuste nõukogud olid, on ja jäävad sõltumatuks. Kõik, mis puudutab juhi töölepingut ja jätkamist, on nõukogu otsustada," lausus Saar.

"Suhtlesin täna Teater NO99 sihtasutuse nõukogu esimehega ja palusin tal kokku kutsuda nõukogu uus erakorraline koosolek, et arvestades avalikuks saanud täiendavat infot ja teie pöördumist, Tiit Ojasoo küsimust arutada. Teatrijuhi jätkamise küsimuses peab esimesel võimalusel otsuse langetama sihtasutuse nõukogu, kes peab oma otsust avalikkusele põhjalikult põhjendama," lisas kultuuriminister.

Arrol on õigus, et nõukogu koosoleku saab kokku kutsuda nõukogu esimees, kuid tasub teada ka seda, et sihtasutuse NO99 asutaja on Eesti riik, kelle nimel teostab asutajaõigusi kultuuriministeerium. Asutaja määrab põhikirja järgi liikmed kolmeks aastaks ja võib igal ajal olenemata põhjusest nõukogu liikme tagasi kutsuda. Nii et kuigi minister ei saa nõukogu koosolekut kokku kutsuda, saab ta vajadusel nõukogu liikme ametist vabastada.