Minu arvates pole tegu mitte identiteedi otstingutega, kuivõrd olemasoleva kaitsmisega. Inimesed tahavad olla need, kes nad on. Need, kes tahavad näha selle asemele midagi globaalsemat, nemad otsivad. Nemad on selle oma põlise identiteedi minetanud, sellepärast püütakse meeleheitlikult midagi kõigest kättesaadavast kokku keeta.

Need, kel identiteet olemas, neil pole seda vaja otsida. See puudutab neid, kel siin ajalooline kodumaa, kui ka neid, kes siia on viimaste aastakümnetega rännanud. Kui seda endale teadvustatakse, siis pole mingit identiteedikriisi ega vaja ka uut kriisi otsida. Ega indentiteet ei ole kantud särk, mis ära tüütamisel välja vahetatakse. Kes seda ei mõista, see jääbki oma juuri ja identiteeti otsima.

Tegelikult ollakse ise sellest oma tegelikust identiteedist kergekäeliselt loobutud ja nüüd püütakse seda kokku keedetavat ersatsi ka kõigile teistele kaela määrida. Ikka multi-kulti nime all. See on teie probleem ja ärge tulge seda meile kaela määrima. Sellised asjad ei too endaga kaasa midagi head. Eriti veel siis, kui seda sunniga püütakse kõigile peale suruda.