"Rasedate osakonnas, kus on sünnitavad emad, peaks toit olema mitmekesine. See ei tuleks kahjuks muidugi ka teistele. Õhtusöögiks pakuti tatart lihaga, ilma kastme ja salatita. Ei ühtki vitamiini. Portsjon oli üsna pisike, kõht jäi tühjaks. Haiglas töötav puhvet on lahti tööpäeval kella kolmeni, nii et mingit lisatoitu ka kuskilt hankida ei ole," kirjeldab rase naine oma kogemust Rakvere haiglas.

"Sama päeva lõunaks oli pakutud kanasuppi (kana, riis, kartul, porgand) ja magustoiduks kohupiima kisselliga, mis tundub asjalik, ehkki ei täida kõhtu kauaks. Hommikusöögiks on puder, aga ilma moosita. Mitte, et tahaks viriseda ja nõuaks luksust, aga toit võiks olla mitmekesine," tundis haiglas viibinud tulevane ema Rakvere haigla toidu kvaliteedi pärast muret.

Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev ütles, et toitlustamine ja sellega seonduv on seotud konkreetse patsiendi ravijuhtumi sisu ja menetlemisega, seega polevat kahjuks võimalik sellist teemat üldistavalt kommenteerida. Sisulisi vastuseid on võimalik anda ainult koostöös teenuse saajaga, kuna selle sisu mõjutavad mitmed kliinilised asjaolud.

"Igasuguseid teenuse osutamisega seonduvaid üksikasju lahendatakse haiglas vahetult õdede ja arstidega. Meie tuhanded teised patsiendid teevad seda vajadusel ise osakonna personali poole pöördudes. Ikka tuleb ette, et inimesel on omad või haigla spetsiifikast erinevad toitumisharjumised või arusaamad, millede osas on alati võimalik koostööd teha. Mis puutub haiglas rakendatavatesse erinevatesse menüüdesse, on need selgelt seotud meditsiiniliste reeglitega," selgitas Suurkaev menüüde koostamist ja tekkinud mure võimalikku põhjust.