"Politseiniku peksmine on iga korraliku Eesti kodaniku peksmine. Miski ei saa seda vabandada," sõnas Metlev, kes lisaks poliitikas tegutsemisele on tegev ka abipolitseinikuna.

Metlev nentis, et nädalavahetuse juhtumi järelkajana on sotsiaalmeedias tekkinud arvamused, et politseinikud ei vääri oma saamatuse tõttu kaastunnet. "Selline suhtumine on ebainimlik ja oma riiki alandav. Tõhus ja samas inimlik politsei on võimalik siis, kui on olemas ühiskonna toetav suhtumine ja arusaam, et jõu kasutamine ning ohtudega tegelemine on politseiniku igapäevane töö, mida ta teeb iga Eesti inimese heaks. Minnes vastu agressiivsele kambale on kriitilise tähendusega veendumus, et sinu taga on organisatsioon, seadus ja riik," ütles ta.

Jätkuvalt kahanev politseiressurss ohustab politseinike tervist ja elu. "Vägivallaga seotud kutsetega peab tegelema vähemalt kaks patrulli, kuid politseinike kahjuks lihtsalt ei piisa. Agressiivsed pätid saavad sellest julgust juurde. Maakohtades on olukord lausa katastroofiline. Tuleb kuulata politsei peadirektorit, kes ütles, et kui me tahame paremat korrakaitset, siis tänavatele on vaja 20 lisapatrulli," sõnas Metlev.

Metlevi hinnangul vajab võimuesindaja ründamise paragrahv karmistamist. "Viimane karistusõiguse revisjon tähendas, et karistusnormist võeti välja rahaline karistus, nüüd on lihtsalt kuni viis aastat vangistust. See ei ole tõsiseltvõetav muudatus. Rünne õiguskorra ehk kogu Eesti riigi vastu on seaduse silmis põhimõtteliselt võrreldav kaklusega poe juures. Siin tuleb väljuda juriidilis-teoreetilisest kaemusest ja anda selge signaal politseinike ründajatele, et riik vastab sellele teole kiiresti ja karmilt. Samuti peab olema loodud piisav õiguslik raamistik, et politseinik saaks põhjendatult kasutada erivahendeid ja jõudu, kartmata igal sammul ise karistada saada," rõhutas ta.

Nädalavahetusel rünnati nelja politseiametnikku. Kallaletungid toimusid arestimajas, korteris ning Vana-Viru tänaval. Viimase nimetatud löömingu käigus sai viga kaks politseinikku. Loe lähemalt SIIT.

Siseminister Hanno Pevkur ütles juhtumit kommenteerides, et politseiametnikele kallale tungimine on absoluutselt lubamatu ning rünnak avaliku korra vastu.

"Antud juhul ei allu keegi purjus seltskonnast politseinike korraldustele. Inimesed ei anna aru, et nad sooritavad ränga kuriteo ja nii mõnigi neist veedab märkimisväärse aja trellide taga," ütles keskkriminaalpolitsei endine direktor, riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Andres Anvelt Delfile.

Endine kriminaalpolitseinik Veiko Kulla ütles videos nähtut kommenteerides, et politseinike ründajate teguviis on väärt kõige karmimat karistust.