„Kui Suurbritannia lahkub, siis on see halb Suurbritanniale ja halb Londonile,“ ütles briti eurovolinik esmaspäeval ilmunud intervjuus Londoni pankade tulevikust rääkides. „Ma arvan, et see on halb finantsteenuste ühisturu arengule, halb Euroopa majandusele, halb finantsstabiilsusele.“

Lahkumise korral ootaks britte Hilli sõnul majanduskasvu aeglustumine ja kapitaliturgude killustumine, mis tähendaks raskusi töökohtade ja uute ettevõtete loomisel. Ent samal ajal kui Ühendkuningiik kaotab juurdepääsu Euroopa ühisturule, jääb EL ilma Londoni finantsteenuste turgudest.

Eelkõige kahjustab see Hilli juhitud finantsteenuste peadirektoraadi üht põhilist projekti ehk Euroopa kapitaliturgude liidu loomist, mis annaks Euroopa kodanikele ja ettevõtetele laenude ja võlakirjade soetamisel suurema valikuvabaduse. Eesti Panga hinnangul on see algatus kasulik eeskätt Eesti-sugustele väikeriikide investoritele ja laenajatele. „Ühtse kapitalituru ülesehitamine ilma kapitaliturgude põhilise juhtriigita muudab kindlasti olukorda,“ nentis volinik.

Samas leidis Hill, et Briti euroreferendumil on ka positiivne külg – vähemalt juhul, kui see lõppeb euroliitu jäämisega. Kui isegi traditsiooniliselt kõige euroskeptiline riik otsustab liitu jääda, siis on sellel kindlasti mõju kogu Euroopale, märkis volinik.