Politsei lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment sõnas, et eile, 13. juunil kell 22.50 anti politseile teada võimalikust joobes juhist Kuressaares. Politsei alustas inimese otsimist ja märkas kell 23.20 kirjeldusele vastavat 19-aastast meest Kuressaare ringteel juhtimas sõiduautot Audi. Juht eiras politseinike peatumismärguannet ja alustas politsei eest ärasõitu. Juhti üritati esialgu peatada kahe politsei sõidukiga ja Upa külas kasutasid politseinikud sõiduki peatamiseks siili, mis purustas sõiduki ühe esirehvi ja juht sõitis teelt välja. Sõidukit juhtinud joobes mees peeti väärteokorras kinni.

Delfi andmetel sai Audi A4 kihutamisteekond alguse Kuressaarest ja lõppes Leisi vallas ligi 40 km kaugusel Kuressaarest. Sündmuskohal käinud Delfi fotograaf teadis rääkida, et Kaarma kiriku juures on maas rehvitükid ning Kaarma maalinna juures on teel ka tumedad rehvijäljed. Politseipatrulli järel sõitnud auto juhi sõnul oli põgeneja kiirus olnud ligi 160 km/h.

Küla peal käib ka jutt, et politsei oli kihutaja tabamiseks talle rehvidesse tulistanud. Leesment lükkas selle info aga ümber kinnitades, et tulirelva ei pidanud politsei siiski kasutama.

Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Kaido Vahteri sõnul oli tegemist väga ohtliku olukorraga. „Selge on see, et joobes inimene, eriti veel emotsionaalselt ebastabiilses olekus, ei tohiks üldse autorooli istuda. See oli õnnelik juhus, et selles õnnetuses keegi raskemalt viga ei saanud, sest reaalses ohus olid nii juht kui ka kaasliiklejaid. Õnneks oli tegemist hilise ajaga, kus liiklust vähem ja see ilmselt aitas ära hoida hullema,“ ütles Vahter.