"Antud juhul ei allu keegi purjus seltskonnast politseinike korraldustele. Inimesed ei anna aru, et nad sooritavad ränga kuriteo ja nii mõnigi neist veedab märkimisväärse aja trellide taga," ütles Anvelt Delfile.

"Murelikuks selle kõige juures teeb aga asjaolu, et kuigi purjus ja ebaadekvaatset seltskonda on kogunenud kahe politseiniku ümber juba üksjagu, pole politseil abiväge kuskilt näha. See viitab väga tõsiselt sellele, et politsei reageerimisvõimekus on viimasel piiril ja sellised olukorra lahendused on muutunud politseinikele füüsiliselt reaalselt ohtlikuks," lisas Anvelt.

Ööl vastu pühapäeva läksid politseinikud Tallinnas Vana-Viru tänaval korrale kutsuma purjus klubikülastajat, kellel oli turvatöötajad klubist välja visanud. 31-aastane klubis agressiivselt käitunud mees ning tema kaaslane hakkasid jõhkrutsema ka politseiga.

Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja politseinikke üritas takistada tema 29-aastane elukaaslane. Nendega koos olnud 37-aastane mees lõi politseinikku rusikaga näkku. Lööja lahkus sündmuskohalt, kuid patrull pidas ta peagi kinni. Kõik kolm isikut olid enam kui 1,5-promillises joobes, nad viidi arestimajja ja nende suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Täna võeti mõlemad mehed prokuröri taotlusel Harju maakohtu otsusega vahi alla.