Kriitikute sõnul siiani euroliidu kaitseks küllaltki leigeid avaldusi teinud parteijuhi Jeremy Corbyniga võrreldes on kampaanias põhilise koormuse võtnud endine peaminister Gordon Brown. Esmaspäeva õhtupoolikul peab Brown Leicesteris programmilise kõne EL-i kaitseks. Browni lubab töötada praegusest kuni referendumipäevani väsimatult selle nimel, et leiboristide valijaid liitu jäämise vajalikkuses veenda. Teisipäeval kohtub Brown Brüsselis Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga.

Esmaspäeva hommikul BBC-le antud intervjuus kinnitas Brown, et riigi probleemid sisserändajatega on tingitud pigem illegaalsest immigratsioonis kui Euroopast tulevatest legaalsetest sisserändajatest. Samas esitles Brown oma kava euroliidu reformimiseks.

Euroliidu toetajate poole kalduv Guardian märgib, et Browni sekkumist Šotimaa lahkumisreferendumi kampaaniasse peetakse üheks faktoriks, mis kallutas šotlasi Ühendkuningriiki jäämise kasuks otsustama.

Teisipäeval peab samasuguse kõne leiboristide juht Jeremy Corbyn, kes avaldas laupäeval Daily Mirroris EL-i toetava arvamusloo. „Ütlen oma vaated selgelt välja: olen näinud oma silmaga, et EL-i kuulumisest võidavad tööinimesed töökohtade, investeeringute, töötajate õiguste ja keskkonnakaitse poolest,“ kirjutas Corbyn. „Seepärast usun, et vaatamata euroliidu vigadele on kõige õigem liitu jääda ja teha oma sõpradega koostööd, et vajalikud muutused läbi viia.“

Europooldajate valimisreklaam

Liitujäämist toetav kampaaniaorganisatsioon Stronger In on viimasel nädalal võtnud sihikule lahkumist toetavad poliitikud. Ühel värskel plakatil näeb eurovastaseid poliitikuid Nigel Farage´it ja Boris Johnsonit üheskoos puuoksal istumas ja sama oksa saagimas. Teises reklaamis mängib lahkumiskampaania juht Michael Gove koos Johnsoni ja Farage´iga riigi saatuse peale täringuid.