Air France on täna tühistanud ligikaudu 30 protsenti plaanipärastest lendudest, kuid lennukompanii kinnitas, et lendudele, mis suunduvad linnadesse, kus turniiri peetakse, antakse kõrgem prioriteet, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit BBC.

Pilootide ametiühing soovib, et valitsus tühistaks uue töötingimusi puudutava seaduse, mis muudab inimeste palkamise aga ka vallandamise lihtsamaks.

Pilootide streik on vaid üks paljudest aktsioonidest, mida ametiühingud korraldavad. Nii näiteks ei koguta prügi Pariisis kuni kolmapäevani, vedurijuhid, kes alles äsja lõpetasid üheksapäevase streigi, jätkavad tööseisakut ning eelmisel kuul blokeerisid meeleavaldajad kütusetehased, mistõttu jäid paljud Prantsusmaa tanklad suletuks.

Prantsusmaa president Francois Hollande on hoiatanud ametiühinguid ning soovitanud neil mitte häirida Euro 2016 turniiri. "Ma rõhun kõigi vastutustundele, kuna riik peab täitma oma kohustust, mistõttu plaanime rakendada kõiki võimalikke meetmeid, kui selleks peaks vajadus tekkima," rääkis Prantsusmaa riigipea.

Air France tegevjuhi Frederic Gagey' sõnul läheb streik firmale maksma 5 miljonit eurot päevas.