Kirjanike perekonna 72 aasta pikkune eksiil on sellega lõppenud. Säilmed toodi Tallinna Rootsis tegutseva Marie Underi ja Artur Adsoni Mälestusfondi algatusel koostöös Eesti Kultuuriministeeriumi ja Eesti Kirjanike Liiduga.

Sel puhul toimus täna hommikul Jaani kirikus mälestusüritus "Kojutulek“. Seejärel sängitati kirjanike ja pereliikmete põrmud nende viimsesse puhkepaika Underite perekonna hauaplatsile Rahumäe kalmistul. Nii sai täidetud nende endi soov.

Marie Under (1883-1980), Artur Adson (1899-1977), Berta Under (1885-1974) ja Hedda Hakker (1905-1988) põgenesid Rootsi 20. septembril 1944 teistkordse nõukogude okupatsiooni eest. Pärast kuues erinevas põgenikelaagris ekslemist leidis Marie Underi perekond oma kodu, väikese korteri, Stockholmi Mälarhöjdeni linnaosas. Marie Underi soov puhata kodumaa mullas väljendus nii luules, kirjavahetustes kui ka paljude lähedaste mälestuses. Nüüd leiab ta koos pereliikmetega viimse rahu Rahumäe kalmistul oma perekonna hauaplatsil, kuhu on maetud tema ema Leena ja isa
Priidu.