Raporti avalikustamine ja arutelu toimub täna kell 14 algaval riigikogu istungil, raporti tutvustamise ja aruteluni jõutakse arvatavasti kella 14.20 ajal ning seda on võimalik jälgida siin otseülekandes.

Mihkelson ütles enne raporti tutvustamist, et see keskendub NATO kaitseseisundi hindamisele Läänemere piirkonnas. „Koostöös liitlastega tuleb saavutada NATO liitlasjõudude senisest nähtavam ja püsivam kohalolek Läänemerel ja Balti regioonis,“ ütles Mihkelson.

Mihkelson lisas, et NATO on teinud põhimõttelise otsuse, et vägede arv Balti riikides ja Poolas suureneb. Lõplikult tehakse otsused teatavaks NATO Varssavi tippkohtumisel juuli alguses.

Riigikaitsekomisjoni koostatud raport on poliitiline dokument, milles sisalduvad konsensusel põhinevad soovitused valitsusele kaitsevaldkonnas edasiste otsuste tegemiseks. Komisjon esitab raportis 19 järeldust ja soovitust. Muuhulgas soovitab komisjon valitsusel pöörata kaitsekulutuste planeerimisel senisest suuremat tähelepanu iseseisva kaitsevõime tugevdamisele ning kaaluda Eesti kaitsekulutuste suurendamist vastavalt vajadusele.

Riigikaitsekomisjoni koostatud raportiga saab tutvuda riigikogu kodulehel.