Lennupäevade korraldaja Mati Meose sõnul kasvab Tartu Lennupäevade tuntus igal aastal, aga sel aastal püstitatud rekordi üheks põhjuseks võis tema sõnul olla varasemast oluliselt vingem turundustöö.

Sisu poolest aga pole üritusel väga enam areneda. „Eks füüsikaseadused kehtivad ikka igal aastal, seega aerobaatika lennukid midagi uut välja ei mõtle,“ ütles Meos. Küll aga oli lennupäevadel mõnedade lennuvahendite esmaesitlused.

Erinevalt eelmisest aastast jõudis seekord kohale ka aerobaatika endine maailmameister Jurgis Kairys oma grupiga Air Bandits. „Esinejate ringi kavatseme laiendada ka järgmisel aastal,“ ütles Meos. „Samas on meie võimalused suhteliselt ahtakesed, sest Euroopas on lennundus suhteliselt kitsas ja meie peame kasutama lähedalolevaid gruppe,“ ütles ta.

Lähedalolevatest gruppidest ajab korraldajatel suu vett jooksma Venemaa reaktiivlennukid, ent Meos tõdeb ka ise, et tänases poliitilises olukorras on selle võimalikkus küsitava väärtusega.

Suurimaks probleemiks osutus kahepäevasel üritusel parkimine, millele loodetakse järgmisel aastal lahendus leida. „Kõik tahavad tulla ühel ja samal ajal, nii tekivad tropid,“ ütles Meos.