Siim Kallas tutvustas SDE fraktsioonile oma seisukohti presidendi valimistega seonduvalt rõhutades ühisosa. "Avatus ja Euroopameelsus on kindlasti minu ja sotsiaaldemokraatliku erakonna ühisosa ning isegi kui me majanduspoliitilistes küsimustes ei ole kõigis asjades ühel nõul, usun ma, et neil on võimalik minu kandidatuuri toetada presidendiks pürgimisel," sõnas Siim Kallas.

Sotside fraktsiooni esimees Andres Anvelt ütles ERR-i uudisteportaalile, et kõne all olid kooseluseaduse tühistamine, pagulasteemad, välispoliitika jpm. "Kindlasti meie jaoks oluline teema on see, et kas nad näevad, et president suudab suhestuda ühiskondlikkusse majanduslikku ebavõrdsusesse, mis Eestis sagenenud peale viimast masust väljumist," ütles Anvelt.

SDE aseesimees Heljo Pikhof sõnas Delfile, et kohtumine möödus igati asjalikus ja vastastikku lugupidavas õhkkonnas. "Nii Siim Kallas kui Marina Kaljurand on mõlemad arvestatavad presidendikandidaadid ja selgelt välistavaid faktoreid me kummagi puhul ei leidnud."

"Neil kummalgi on oma eelised ja tugevused nii teineteise kui avalikkuse suhtes, mistõttu kedagi neist eraldi esile tõstmata ongi meie fraktsiooni arvates tegemist igati arvestatavate kandidaatidega. Esmase valiku nende kandidaatide vahel peab aga kõigepealt langetama Reformierakond ning alles seejärel avanevad meil ning ka teistel erakondadel võimalused sõelale jäänud kandidaadi tegeliku tugevuse ja tema tegelike võimaluste hindamiseks. Kui aga Reformierakond ei jõua ühisele otsusele iseenda sees, avab see kindlasti rohkem võimalusi meie kandidaadile Eiki Nestorile," sõnas Pikhof.

Sotsid, kes on oma presidendikandidaadiks kuulutanud Eiki Nestori, kohtuvad Anvelti sõnul teise erakonna kandidaatidega seetõttu, et olukorrast paremat pilti saada. Anvelt ütles, et Eiki Nestor läheb lähipäevil ka Reformierakonna fraktsiooni ette.