Liidu juhatuse esimees Kurmet Müürsepp ütles Delfile, et otsus tehti enne Lemberi korruptsioonikahtlustuse avalikuks tulekut. „Teenetemärk antakse ikkagi eelnevate tegude, mitte selle eest, mis prokurör on üles tähendanud,“ lisas Müürsepp.

Kohtu süüdimõistva otsuse korral on Müürsepa sõnul võimalik, et juhatuse koosolekul hinnatakse Lemberile antava teenetemärgi otsus ümber ja märk võetakse tagasi.

Müürsepa sõnul pälvis Lember hõbemärgi seetõttu, et on pikaajaliselt seisnud omavalitsusorganisatsioonide tehtud ettepanekute eest.

EMOL oleks Lemberile hõbemärgi üle andnud neljapäeval toimunud maapäeval, kuid kuna Lember sinna kohale ei läinud, siis pole ta oma hõbemärki veel kätte saanud. Õigupoolest polnud ta tänaseni teadlik, et on väljavalituks osutunud. „Aga midagi aiman küll,“ ütles Lember Delfile.

Arvestades mai lõpus ilmsiks tulnud korruptsioonikahtlustust, mille kohaselt on Lember osaline hiigelkelmuses ja altkäemaksu võtmises, ei ole Lember enda sõnul kindel, kas ta teenetemärgi üldse vastu võtab.

Eesti maaomavalitsuste liidu hõbemärk antakse isikule, kes on oma tegevusega kaasa aidanud liidu arengule, samuti muude saavutuste eest, mis on Eesti maaomavalitsuste liidule tunnustust toonud.