Sadadel Caracase kesklinna Miraflorese palee poole suundunud vihastel meeleavaldajatel olid vastas rahvuskaart ja politsei kes blokeerisid suure tänava, vahendab Reuters.

Inimesed karjusid: „Me tahame süüa!“

Venezuela president Nicolás Maduro pidi umbes samal ajal ja samas lähedal põlisrahvaste esindajatele kõnet pidama.

Pealtnägijate sõnul kogunesid meeleavaldajad piirkonna poodide pikkadest järjekordadest pärast seda, kui mõned inimesed üritasid toiduveokit kaaperdada.

„Ma olen olnud siin alates kella kaheksast hommikul. Poodides ja supermarketites pole enam toitu,“ ütles üks naine opositsiooni telekanalile Vivoplay. „Me oleme näljased ja väsinud.“

Valitsus süüdistas kaose õhutamises opositsiooni poliitikuid, kuid teatas, et julgeolekujõud hoidsid olukorda kontrolli all.

Vaatamata maailma suurimatele naftavarudele kannatavad venezuelalased tõsise esmatarbekaupade defitsiidi, hüppeliselt kerkivate hindade ja allamäge sööstva majanduse tõttu.

Maduro süüdistab ülemaailmset nafta hinna langust ja oma vaenlaste „majandussõda“.

„Iga päev toovad nad vägivaldseid rühmitusi, mis otsivad vägivalda tänavatel,“ ütles Maduro oma kõnes, mis hiljem siiski toimus. „Ja iga päev tõrjuvad inimesed nad kõrvale ja saadavad minema.“

Kriitikute sõnul on Venezuela majanduskaos viimase 17 aasta läbikukkunud sotsialistliku poliitika, eriti hinna- ja valuutakontrolli tagajärg.