Postitöötajad puutusid kokku ümbrikust välja tulnud valge pulbriga, vahendab The Local.

Oslo politsei pommirühm käis kohal. Nad kindlustasid ümbriku ja selle sisu ning viisid selle Kjellerisse,“ ütles Vestfoldi maakonna politsei operatiivjuht Per Andreassen. Kjelleris asub Norra kaitseväe uurimisasutus.

Politsei teatas, et pulbriga kokku puutunud inimesed teatasid füüsilisest reaktsioonist.

„Kui postijagamiskeskuse personal ümbrikku käitles, see rebenes. Mitmed neist tundsid seejärel sügelust nahal ja põletust kurgus. Nad viskasid ümbriku seejärel kilekotti ja panid selle seifi,“ ütles politsei esindaja Espen Solemdal.

Intsident leidis aset postijagamiskeskuses, mis asub Stokke lähedal Borgeskogenis. Reede varahommikul ei öelnud politsei veel, kellele ümbrik adresseeritud oli ja kes selle saatis.

Vestfoldi haigla teatel ei ole ümbriku sisuga kokkupuutunutel tõsiseid sümptomeid. Kokku saadeti haiglasse 44 inimest. 14 inimest puutus pulbriga otseselt kokku ning hoones viibis veel 30 inimest.

„Need 14, kes ainega kokku puutusid, läbisid nakkuskontrolli protseduurid ja isoleeriti, kuni politsei teeb kindlaks, mis aine see on,“ ütles haigla kommunikatsioonijuht Merete Lindahl.