Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et eile mõisteti lapselt seksi ostmises süüdi seitse meest, kolm meest mõisteti süüdi varem kokkuleppemenetluses. Karistuseks mõisteti tingimisi vangistus, vähemalt osa süüdimõistetuid kavatseb otsuse edasi kaevata. Süüdimõistetute seas on edukad ettevõtjad, jurist ja Reformierakonna liige.

  • Juulis toimuvast NATO Varssavi tippkohtumisest tahetakse teha ida ja lääne võrdsustamise üritus. Poola kaitseministrile Antoni Macierewiczile ei meeldi Venemaa sugugi, sest see kujutab ohtu ida regioonile, aga ka ­lähemal.
  • Selle aasta jooksul tuleb poliitikutel langetada otsus, milline saab olema Eesti karusloomakasvatuse tulevik ja kas farme ootab sulgemine. Otsuse tegemise abistamiseks tellis maaeluministeerium Eesti maaülikoolilt karusloomakasvatuse kohta uuringu. Mais toimunud uuringu lõpparuande esitlemisel seadis aga arutelul osalenud keskkonnaministeeriumi esindaja kahtluse alla selle erapooletuse.
Kui veel ei tea, mida teha: Tallinn Bicycle Week 2016 programm
03.06 – Tour d'ÖÖ Tallinn XXXII / Suur SuveKruiis & TBW Ride-In Rattakino

04.06 – TBW Velotiks + Flatstyles Estonian edition & TBW Goldsprints klubiÖÖ

05.06 – Rattapiknik
Postimees kirjutab, et Eesti vanglates algas mais tervisliku eluviisi motivatsiooniprogramm, et valmistada vange ette 1. novembriks, mil kõik vanglad peaksid olema suitsuvabad.
  • Globaalse orjandusindeksi alusel elab Eestis ligi 5300 nüüdisaja orja. Kuigi registreeritud juhtumeid on palju vähem, peab Ohvriabi juht Olle Selliov seda suurusjärku üsna reaalseks.
  • Resolutsiooni «Armeenlaste ja teiste kristlastest vähemuste 1915. ja 1916. aasta genotsiidi mälestamine ning mäletamine» poolt hääletasid eile kõik kohal viibinud Bundestagi liikmed, välja arvatud üks, kes hääletas vastu, ja teine, kes jäi erapooletuks.

Õhtulehes räägitakse sellest, et levinuim arvamus: "Parem istuda lapsena viis minutit nurgas kui täiskasvanuna viis aastat vanglas!" Lapsele karistuseks laksu andmist pooldav ema mõistab, et füüsilise karistamise keelustamisega tahetakse lapsi koduse vägivalla eest kaitsta, kuid: "Millegipärast ei suuda meie seadusekoostajad teha vahet väikesel laksul ja lauspeksmisel."

Äripäev kirjutab, et kütuseaktsiisi tõus suurendas aktsiisilaekumise asemel petuskeemide kasutamist. Juba kobarseadusega kütuseaktsiisi tõstmist planeerides teadis valitsus, et turul hakatakse otsima võimalusi odavamalt hakkama saamiseks, ütles rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja Marek Uusküla.

  • Tallinna sadamaalal asuva ärihoone Explorer keskkonnasäästlikud tehnilised lahendused tagavad üürnikule pindade mugava ja ökonoomse kasutuse.
  • Üha suurem hulk Ameerika valijatest toetab Trumpi, kuid investorid ja Wall Street endiselt ei suuda uskuda, et Trump võib võita. Aeg on üles ärgata.

Millest räägib välismaa meedia:

USA-s juhtus neljapäeval kaks õnnetust sõjaväe vigurlennumeeskondade hävitajatega. Kõigepealt kukkus ülelennul õhujõudude akadeemia lõpuaktuse puhul Colorados president Barack Obama silme all alla USA õhujõudude meeskonna Thunderbirds lennuk F-16 ning hiljem Tennessees mereväe meeskonna Blue Angels lennuk F/A-18, mille piloot hukkus.

Millist ilma lubatakse nädalavahetuseks:

14..18°C
Pühapäeval lubatakse vahelduva pilvisusega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub põhja- ja loodetuul 3-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s.
Täna on vahelduva pilvisusega ilm. Pealelõunal sajab mitmel pool hoovihma, võimalik on äike. Puhub valdavalt lääne- ja loodetuul 2-8, õhtul põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 22..27, rannikul kohati 17°C.

Homme on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhja- ja loodetuul 3-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 15..21°C.

Eile enim loetud uudised: