Riigikogulase öötööd meditsiinitöötaja öövalvega võrrelda ei saa, kuna seadusemuudatuse puhul peab tähelepanu täielikult fokuseeritud olema, oli Mikko kommentaari sisuks. Taolise mõttekäigu peale kihvatanud meditsiinitöötajad algatasid kampaania, mille käigus võtsid tööle padjad kaasa, pööramaks tähelepanu asjaolule, et meditsiinitöötajate töö nõuab valvsust ka öötundidel. Padjaga tööle tulemise idee oli inspireeritud sellest, kui riigikogulane Igor Gräzin saabus ööistungile oma padjaga.

Sotsiaaldemokraadist parlamendisaadiku Marianne Mikko kommentaarist ajendatud kampaania taustal avaldas Õhtuleht riigikogulasega tehtud telefoniintervjuu, mis annab võimaluse lähemalt aimu saada, mida Mikko oma kommentaariga mõtles.

"See ei ole mitte mingil juhul Eesti demokraatiat ilustav, et parlamentaarne võim teeb näitliku õppetunni justnagu demokraatias, et ühe ööpäevaga töötatakse poole nädala eest. Sest et tööpäeva pikkus on kaheksa tundi. See on mõistlik ja loomulik, aga mitte nii, et inimesed niiöelda vanguvad siin hääletades 22-24 tundi järjestikku. See on ebanormaalne," ütles Mikko Õhtulehele antud intervjuus.

Õhtulehe ajakirjaniku küsimusele, kas taolise lähenemise valguses peaks ka meditsiinitöötajate töötunde muutma, vastas Mikko järgmiselt:

"Ei, see enam nii ei ole. Aga pane tähele, et see on valve, mille puhul sa ei pea olema kogu aeg valvel sellisel kombel, kui sa siin tegeled seaduse muudatustega. Eks su tähelepanu peab olema fokuseeritud sõna otseses mõttes - täielikult. Et siin on erinevus.

Võrdlus saaks tulla vaid kõne alla, kui me räägiksime traumapunktist, kus tõepoolest kogu aeg midagi võib toimuda. Et nii me saame võrrelda küll. Arstide ja selle ööistungite tegevust. Et need on omavahel võrreldavad," kommenteeris Mikko.

Loe täispikka intervjuud Õhtulehest.

Sotsiaaldemokraadist parlamendisaadik Marianne Mikko kirjutas sotsiaalmeedias, et 31. mail paljude arstide, õdede ja teiste tervishoiutöötajate patjadega pildigaleriisid vaadates valdasid teda vastuolulised tunded. "Pean südamest lugu meditsiinitöötajatest, teie tööst sõltub päriselt iga päev inimeste elu ja tervis. Mul ei olnud mingit kavatsust teid oma väljaütlemisega teie raskes ja sageli vahetustega töös solvata. Riigikogu öise istungi ajal antud kommentaar oli tõesti ebaõnnestunud ja mul on sellest kahju."

"Riigieelarve hääletuse ajal istun saalis padjaga või padjata ja hääletan selle poolt, et teie töö saaks väärikalt tasutud ja te ei peaks mitme koha peal ületunde tehes rabama," kirjutas Mikko.