„IT on Eesti ala – kasutame digitaalseid tööriistu enda kasuks nii valitsuses, ärimaailmas kui ka kogu ühiskonnas. IT-oskused on hädavajalikud homme ja juba tänagi,“ ütles peaminister Rõivas Pelgulinna gümnaasiumis. „Selle pärast on äärmiselt väärtuslikud kõik algatused, mis meelitavad rohkem õpilasi IT õppimisest huvituma,“ lisas peaminister valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel.

„Tahan tänada Suurbritanniat ja Briti saatkonda Raspberry Pi programmi algatamise eest,“ sõnas peaminister, kes tänas ka TransferWise’i, kes on Raspberry Pi programmi suurtoetaja.

„Pelgulinna gümnaasium on musternäide koolist, mis suudab hariduse teha lõbusaks ja kasulikuks lubades tehnoloogiat klassiruumi ja osaledes aktiivselt kõigis algatustes sellel alal,“ ütles Rõivas.

Raspberry Pi Eesti programm algas 2015. aasta veebruaris, kui Briti saatkond varustas esimese klassiruumi Gustav Adolfi gümnaasiumis Raspberry Pi miniarvutitega. 2015. aastas septembris saatis Raspberry Pi Foundation TransferWise’i toel Eesti koolidele sada Pi komplekti, mis jagati üle kogu Eesti.

Tänase külastusega Pelgulinna gümnaasiumisse algatati järgmine faas Raspberry Pi Eesti projektist, kus TransferWise’i jätkuval toel korraldatakse programmeerimisüritusi, koolitusi ja varustatakse Raspberry Pi arvuteid lisatarvikutega.