Gussev kirjutas Venemaa riikliku teleraadiokorporatsiooni (VGTRK) peadirektori asetäitjale ja saate „Vesti nedeli“ juhile Kisseljovile vastuseks oma ajalehte kolumni, mis algab sõnadega: „End Vene ajakirjandusele külge kleepinud koputajale ja kaabakale“, vahendab RBK.

Gussev vastab oma kirjutises Kisseljovi avaldustele, mis kõlasid pühapäevases saates „Vesti nedeli“. Kisseljov nimetas Moskovski Komsomoletsis ilmunud artiklit telekanali Rossija 1 valesid täis saate kohta „rämpsuks“.

„Pavel Gussev nördis kummalisel kombel tema vastu kehtestatud sanktsioonide peale. Kummalisel kombel, sest sanktsioonid on kehtestatud juba sadadele meie ajakirjanikele. Aga ainult Pavel Gussev nördis selle peale – näed nüüd, kuidas siis nii, ma olen ju oma, pursui, ma pole ju Venemaal selline nagu kõik, üks vähestest sõltumatutest,“ ütles Kisseljov oma saates.

Gussev pöördus oma vastuses Kisseljovi kui oma „endise“ tuttava poole ja kutsus teda üles silmad avama. „Sulle, kes sa ühe uudise juurest teise juurde taguotsa liputad, kes sa ei oska lugeda ega kirjutada, kordan veel kord: ma olen põline moskvalane, aga elasin pikki aastaid Ukrainas, õppisin seal, õppisin ära ukraina keele, sest minu isa, Nõukogude armee ohvitser, teenis seal. Ma armastasin ja armastan Ukrainat. Aga mulle ei ole vastuvõetav kõik see, mis seal praegu toimub. Minu jaoks ei ole see režiim demokraatiaga kokku sobiv. Minu kodumaa on alati olnud Venemaa ja ma olen Venemaa patrioot,“ kirjutas Gussev.

Gussev kirjutas, et tal kui Moskva ajakirjanike liidu esimehel on „häbi, et inimesed, kes ei oska kirjutada ega süveneda kirjutatu mõttesse, on seotud meie ametiga“. Gussev teatas, et on omal ajal näinud väga palju poliitikuid ja poliitilisi sündmusi, tarku ja mitte väga tarku inimesi. „Olen näinud ka palju provokaatoreid. Sina ei ole neist mitte kõige parem, sest oled rumal ja piiratud. <…> Soovitan sulle, Dima, hoiduda minuga kohtumistest. See pole ähvardus. Lööma ma ei hakka, aga läbikäimise meelehead sa ei saa,“ kuulutas Gussev.