ÜRO teatel võib see tähendada, et selle nädala viimastel päevadel uppus Vahemerel enam kui 700 paadipõgenikku, vahendab telekanal Sky News.

Reede hommikul läks Liibüa rannikuvete lähistel põhja põgenikest ülerahvastatud alus, mille pardal oli hinnanguliselt 350 inimest, kellest suudeti piirivalve teatel päästa ainult 135. Leiti pea 50 surnukeha.

Sada inimest jäi Vahemerel kaudunuks kolmapäeval ja veel hinnanguliselt 550 neljapäeval, ütles ÜRO pagulasameti (UNHCR) esindaja Carlotta Sami.

Pealtnägijate sõnul ei olnud alusel, mille pardal oli pea 670 inimest, mootorit, mistõttu seda vedas enda järel üks teine põgenikepaat, enne kui see ümber läks ja uppus, rääkis UNHCRi eestkõneleja.

Soojade ilmade saabudes on Euroopasse mereteid pidi jõuda soovivate põgenike hulk taas mitmekordistunud. Laupäeval päästeti Vahemerelt eri riikide aluste poolt juba enam kui 660 inimest.

Ainuüksi selle nädala jooksul on Vahemerelt päästetud umbkaudu 13 000 paadipõgenikku, mida on oluliselt rohkem kui varem sel aastal.