Keskerakonna esimees avaldas nördimust riigiprokuröri väidete üle, et Siret Kotka ja Moonika Batrakova maksid tema arveid. "Ma ei ole nõus, et tehakse liiga minu abilistele ja keeratakse üles niisuguseid asju, millele antakse valesid tähendusi. Pange tähele, prokuratuur n-ö juhuslikult viskas ja kogu Eesti ajakirjandus tuli müdinaga kogu asjaga välja. Et seda ei tehtud kokkuleppel meediaülemuste ja prokuratuuri vahel, mina küll ei usu," oli Savisaar kindel.

Savisaar kinnitas, et väited, nagu tema naabrimees oleks kinni maksnud majja pääsemiseks vajaliku kaldtee, ei vasta tõele. "Tegelikult ma ei maksnud selle eest midagi. Ma isegi mäleta, kas selle maksja oli Siret Kotka või Erki Savisaar. Seda tehti sel ajal, kui mina lamasin haiglas ja olin torude küljes. Nüüd esitab prokuratuur seda kui suurt asja."

Ta kommenteeris tänast ringkonnakohtu otsust mitte rahuldada tema kaitsja Oliver Nääsi määruskaebust läbiotsimisel ära võetud raha tagastamiseks, et on mitme aasta jooksul sularaha pangast välja võtnud. "Isegi prokuratuur ütles, et jah, võib olla, et raha on välja võetud, ja ma olen ka seda ise öelnud, et kolme või mitme aasta jooksul olen ma kuskil üle 100 000 euro pangast välja võtnud. See ei ole saladus ja kriminaalset tausta ei ole," ütles Savisaar.

Kriminaalasja uurimise ajaks ametist kõrvaldatud Savisaar meenutas, et talle kingiti möödunud suvel toimunud sünnipäeval ratastool, mille jaoks mõned sõbrad raha andsid. "Kui arutasime seda küsimust edasi, tuli jutuks ka biooniline jalg. Jah, see on väga kallis asi. Ma tean, et biooniline jalg, see tähendab selline jalg, nagu sellel tüdrukul, kes Bostoni pommiplahvatuse järel jalast ilma jäi, on absoluutselt nagu päris. See on midagi muud võrreldes minu proteesiga. Seal on kasvatatud kunstlikult närvid," kirjeldas Savisaar, samal ajal kui taustal näidati Bostoni terrorirünnakus jala kaotanud tüdrukut uue jalaga tantsimas.

See raha, millega bioonilise jala eest maksta, oli kodus sahtlis ja kapo viis selle minema.
Edgar Savisaar

"Neid valmistatakse USA-s, Saksamaal ja vist ka Inglismaal. See raha, millega selle eest maksta, oli kodus sahtlis ja kapo viis selle minema," sõnas Savisaar.

"Saksa firma asepresident oli siin Eestis ja me leppisime temaga selle aja kokku ja ma ei saanud seda enam tellida, sellepärast et mul ei ole selle eest millegagi maksta," oli ta pettunud.

"Bioniiline jalg on jalg, mille külge on kasvatud närvid ja mis liigub. Ma ei ole ette kujutanud, kui keeruline on üle elada selle taassündi," unistas ta.

Lisaks märkis Savisaar, et eelmise aasta läbiotsimisel viidi ära ka see raha, mis oli elektriratastooli ostmiseks mõeldud. "Urmas Sõõrumaa vihastas, et kui vaja, ostab ta teist korda välja ja ostis ka. Nii et see sularaha küsimus on mulle aktuaalne küll ja ma väga loodan, et mu käsi käiks sama hästi, kui sellel tüdrukul, mida te asja nägite, et see asi saaks lahendatud," lootis Savisaar.

Saates paluti Savisaarel kommenteerida ka seda, miks teda täna Lasnamäe Tervisemaja nurgakivi panemisel linnapeana esitleti. "Aga kuidas siis? Kes ma siis olen, kui ma ei oleks linnapea. Muidugi ma olen linnapea. Mis puudutab, et Delfi pahandas, ega kõigile ei pea meeldima."

Savisaare protsessil 300 000 vaatajat

Seriaal "Savisaare protsess" sai sarja peategelase hinnangul väärika finaali. Savisaar uuris ka Toomas Lepa käest, kui palju inimesi seriaali vaatas ning tema sõnutsi oli auditoorium märkimisväärselt suur. "Kokkulugemise järgi oli olnud üle 300 000 vaataja."

Ma ei tunne [Steven-Hristo] Evestust, aga ma tean tema nõrkadest kohtadest küllaldaselt.
Edgar Savisaar

Savisaare hinnangul on seriaalist huvitavaid arvustusi kirjutatud. "Täna ilmus Jaak Alliku essee sel teemal. Ma arvan, et ta kirjutab täiesti objektiivselt, nii nagu tema sellest aru saab. Muidugi seal on asju, mille üle vaielda ja miles ta eksib. Näiteks ma pole nõus, et [Steven-Hristo] Evestus on palju parem, kui Laura Vaik. Ma ei tunne Evestust, aga ma tean tema nõrkadest kohtadest küllaldaselt. Allik pahandas selle üle, et miks oli prokuröril käes Pealinna eksemplar, et küllap ei suudetud kallimat lehte muretseda. Tegelikult on Pealinn väga mõjukas leht. 70 000 on tiraaž," kritiseeris Savisaar.

Savisaar kiitis aga näitleja Märt Koigi ülikriitilist videoarvustust. "Mina soovitasin teie kanalile ka, et te võiks seda videot näidata. Mina küll kiidan seda. Nii et Märt Koik, jätke meelde."

Savisaar oli rahul ka stsenaariumiga. "Kõik ootasid, kas Savisaar mõistetakse süüdi või õigeks. Ei juhtunud kumbagi, asi pööras teises suunas."

Hirvepargist tulevad head mõtted

Hirvepargi koosolekutel ei tohi Savisaare arvates praegusest rohkem inimesi olla, sest luba võeti meeleavaldusele, kus osaleb kuni 50 inimest. "Sellest on ka kinni peetud, korraldajad muretsevad, et prokuratuur loeb inimesed kokku, kui on rohkem, siis on neil enam põhjust ka pahandust teha."

Savisaar leiab, et Hirvepargi miitingute väärtus seisneb milleski muus. "Seal tuleb päris palju uusi ideid. Viimasel korral oli sidrunite kinkimine. Need on uued ideed ja neid tasub tähelepanelikult jälgida."

Savisaar pole presidendiks kandideerimist otsustanud

Keskerakonna esimees peab Reformierakonna tõsiseltvõetavateks presidendikandidaatideks Marina Kaljuranna ja Siim Kallase kõrval ka Urmas Paeti ja Jaak Jõerüüti. "Ma usun niimoodi, et praegu on asjade käik suhteliselt normaalne. Reformil neli kandidaati, Keskil tuleb neli või viis kandidaati, praegu on üles pandud kolm, aga ma ei välista, et neid tuleb veel juurde. Hea küll, Isamaal on Jõks üks kandidaat. Edasi sotsidest veel Nestor," loetles Savisaar. "Praeguseks ajaks on küllalt kiiresti kõikidest parteidest üks kuni neli kandidaati ja ma ei välistaks, et neid tuleb augusti alguseks juurde. Esimesena Mailis Reps, aga praegu on veel Peeter Ernits ja Marina Riisalu."

Savisaar tõdes, et nüüdseks on juba rohkem kui 12 piirkonna juhid teinud talle ettepaneku presidendiks kandideerida. "Mul on mõned päevad aega. Meie volikogu on 11. juunil ja küllap ma selleks ajaks ka selgusele jõuan. Ma pean inimestega nõu ja see on ikka tähis."

Peale Loonet teist kandidaati polnud

"Tegelikult esimene kord ma esitasin kandidaadi ja mõned juhatuse liikmed tahtsid selle üle veel mõelda ja seda arutada. Nii või teisiti on tänaseks peasekretär paika pandud ja rohkem kandidaate peale Loone ei olnud mul kavas esitada," kommenteeris Savisaar uue Keskerakonna peasekretäri valimist. Ta usub, et Oudekki Loone on hea peasekretär.

"Mis Toobalisse puutub, siis ta on noor mees ja tema paremad päevad on veel ees. Ma ei välista, et ka Keskerakonnaga. Ma vähemalt loodan seda. Ju ta tahab puhata. Ma soovitan teil kõigil lugeda lahkumiskirja, mille ta avaldas ka ajalehes Kesknädal. Sealt saab nii mõndagi selgemaks. Nagu tähele panete, siis reaktsioonid on pigem soosivad kui halvakspanevad," märkis Savisaar.

Keskerakonna juht ootab uuel peasekretärilt rohkem tööd piirkondade ja osakondadega. "Teiste sõnadega peaks ta jõudma lähemale sellele 14 000 keskerakondlasele, kes meil on. Ja ma arvan, et ta saab sellega hakkama. Ma ütleks nii, et Loone on hea ideoloogilise taustaga inimene, kes arutab, mõtleb. Ta on täielik demokraat, rohkem kui mina oskan seda olla," iseloomustas Savisaar Loonet.

Ka eri leeride ühendamine peaks Loone ülesannete hulka kuuluma. "See on alati teretulnud. Jah, meil on olnud selliseid kodusõdasid varem ka. Ma ütleks, et vähem kui Isamaaliidul ja sama palju kui sotside seas. Ei dramatiseeriks seda asja üle. Erakondade arengus on see küllaltki tavaline asi. Ma usun niimoodi, et see rada saab olla samasugune, nagu Keskerakonnas ikka olnud. Me oma asjadega oleme rohkem avalikkuse ees kui reformistid."

Savisaar reitinguid ei usalda

Kuigi Keskerakond on viimaste erakondade reitingute järgi ikka esimene, märkis Savisaar, et kahe erineva uuringufirma küsitluses nelja protsendipunkti võrra erinenud toetus IRL-ile näitab, et reitinguga võib mängida. "See võib hoogustuda enne valimisi ja meile mitte olla kasulik."

Saate lõpetuseks teatas Savisaar, et kavatseb enda sünnipäeval, 31. mail tulla Lasnamäe munitsipaalpoodi müüjaks. "Saan inimestega kokku ja saab inimestega rääkida. Pidu kui palju."