"Kui vanemad ei oska last aidata (ja neid on) elukutse valikul, peaks kool tegema väga tõsist selgitustööd lõpetajate hulgas,et nad sisuliselt kujutaksid ette, mis edasi saab. Täiskasvanute kohustus on leida võimalusi ja konkreetseid lahendusi selles, mis edasi saab. Lapsel puudub tihti oskus ja võime õigeid otsuseid ellu viia."

"Erinevatel õpilastel on erinevad põhjus. Targutajad reeglina ei tea või ei taha tunnistada, et kõik õpilased ei suuda nii palju õppida kui soovitatakse. Lihtsalt riistvara, kaela otsas olev arvuti on liiga vanamoodne ja ei oma piisavat mälu mahtu ega kiirust. Samuti ei tunnista targutajad, et on olemas nii kehvi õpetajaid, kes oskavad ka lihtsad asjad oma keerulise seletusega täiesti segaseks ajada ja õpilane jääb uskuma, et parm on koolist lahkuda.Matemaatika ja füüsika puhul torkab see eriti silma. Kolmandaks, mõned koolide programmid on täis pahna, mida ei ole tarvis teada, lihtsalt koormab mälu. Arukas õpilane taipab seda ja läheb kohe tööle."

"Enamasti lapse koduga seotud probleemid: vanemad joovad ,on ise pooletoobised ega väärtusta haridust jne."

"Noortel puudub igasugune siht. Antud viiendik on ka ilmselt see hulk, kel pole mingit põhjust, motivatsiooni edasi õppida."

Lastel puudub visioon. Samuti vanemad ei oska või ei hooli lastele selgitamist hariduse vajalikkusest. Kümnendas pole hullu, aga 11 ja 12 vajab noor vanemate tuge ja õhutust. Mis viga noorust nautida ja vabana tunda. Hilisemas elus on kahetsus. Vähe on neid,kes uuesti koolipinki istuvad. Noortel puudub visioon ja motivatsioon."

"Ka mulle näib,et kogu elus rõhutakse liialt meelelahutusele. Ööbitakse koolis ja lasteaias on pidžaamapeod. Vanasti liialdati tööga, nüüd lõbuga. Peaksime uuesti tasakaalu leidma. Lastele antakse kodus liiga palju õigust ja haritud õpetaja naeruvääristamisega satub lapse tunnetuses ohtu kogu tarkuse tagaajamine. Muidugi on elu keeruline, aga paratamatult on elus asju, mida PEAB, mitte ainult iseenda õnnelikuna tundmine."

"Mõeldakse, et ah, lähen Soome tööle ja milleks mulle haridus või nuti-bluti sõltlastena oodatakse äpi rakendust, millega saab niisamagi, mitte midagi tegemata lihtsalt raha kontole laadida."

"Milleks vaja kõrgharidust, kui saab ka ilma hakkama? Mõttetu aja raiskamine. Ma teenisin selle ajaga 100 000€ kui mu sõber ülikoolis käis. Ärge raisake oma noorusaastaid ülikoolis istudes ja vaene olles. Ega ülikool teid targaks ei tee, vaid juhatab ametisse, kuhu muidu ei saa."