Peaminister tõdes valitsuse pressikonverentsil, et tema teada ei ole Lemberile esitatud kahtlustused seotud ühegi riigiettevõttega, mille nõukogus Lember on. Samuti tuletas Rõivas meelde, et Lember on taandunud Tartu abilinnapea kohalt ja ka sotside aseesimehe kohalt.

"Küsimused, mis puudutavad nõukogusid, seisavad ka veel tal ees," ütles Rõivas ja lisas, et Lember ise saab selle otsuse teha, kuna tegemist on hetkel kahtlustustega ja inimest ei saa sellises olukorras süüdimõistetuna käsitleda.

Sotside esimees, tervise-ja tööminister Jevgeni Ossinovski tõdes, et sotsidele on poliitika ausus ja läbipaistvus oluline ja üheskoos mõistetakse igasugune korruptiivne käitumine ühemõtteliselt hukka.

Samas lisas Ossinovski, et Eesti riigis mõistab õigust kohus ja Lemberil on võimalus end seal kaitsta.

Ossinovski sõnul pole hetkel ka veel täielikku infot selle kohta, et mis ulatuses neil kahtlustustel tõepõhi all on, kuid sotside juht rõhutas, et avaliku võimu teaostamisel on reputatsioon äärmiselt tähtis, mistõttu vestles ta eile Lemberiga ning üheskoos jõuti arusaamisele, et Lember peab lahkuma kõikidest avalikest ametitest - sealhulgas ka Eleringi nõukogu liikme ning SDE aseesimehe kohalt.

Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni Tartu sotsiaaldemokraadist abilinnapea Kajar Lemberi. Eile selgus, milles täpsemalt teda kahtlustatakse. Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juhi Janek Maasiku sõnul on kahtlus, et Lember on pannud toime soodustuskelmusi, millega on välja petetud 850 000 eurot toetusraha. Peale selle kahtlustatakse teda abilinnapeana altkäemaksu võtmises.

Alates 2013. aasta novembrist töötab Kajar Lember Tartu rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapeana.

Lember kuulub ka SA Tartu Ärinõuandla, SA Lõuna-Eesti Turism ja SA Tartumaa Turism nõukogusse ja MTÜ Eesti Konverentsibüroo juhatusse.

Ta on AS Elering ja SA Tartu Teaduspark nõukogu esimees.

Lember on aastaid tegelenud ettevõtlusega, sealhulgas Eesti tõugu hobuste ja ratsaponide kasvatamisega.