"Lugesin Delfist, kuidas noor lastega ema otsis tööturul nõutult tööd ning kohe meenus mulle mu oma tütre lugu. Nimelt on nu tütar üksi last kasvatav ema, kelle laps käib lasteaias. Ka tema sattus olukorda, kus oli sunnitud vahetama tööd tervislikel põhjustel. Kandideerides järjepanu erinevatesse firmadesse, saates mõnikord oma CV-sid 15 erinevasse kohta, kuid mida sa ootad, kui isegi sinuga ühendust ei võeta," kirjeldab ema oma tütre tööotsinguid.

"Ei anta märku, et pole osutunud valitukski. Siiski viie kuu jooksul mõned korrad on kutsutud vestlusele. Kui vestlusel mainisid, et sul on laps ja et sobiv tööaeg on 8-17, siis sinnapaika see tavaliselt jääb. Ühest kohast küsiti isegi, et kui laps haige, kes teda siis põetab? Vahetusega töö puhkudel pole tavaliselt tööandjatel kuidagi võimalik vastu tulla. Mis kõige imelisem lugu, et Eesti Vabariigis on ka selliseid firmasid, kus kandideerimisel valituks osutamisel tuleb läbida vestlusvoor, kus vastad küsimustele, kas pole plaanis ülikooli minna, miks selline haridus ja järgmises voorus teed testi ja siis ootad mitu kuud," on oma tütre tuleviku pärast muretsev ema nõutu.

"Kas neil tõesti töötajatega kiire pole, et selliste lollustega mitmeid kuid tegelevad? Kas osutusid valituks või mitte, seda võidki ootama jääda. Ei saa ju sellist firmat usaldada. Kurb tõsiasi, et Eesti Vabariigis, kus väidetavalt on tööjõu puudus, ei leia noor ema pideval otsimisel tööd. Seega kellele seda iibe tõstmist vaja, kui laps on takistuseks? Ei tule firmad vastu töötaja suhtes, aga makse peavad ju kõik maksma ja enda ja lapse eest hoolt kandma. See ju ei huvita kedagi. Üürikorteri eest pead terve kuu palga ära andma, igaüks küsib, palju tahab, aga elama ju kuskil peab. Tänapäeva laste isad ju sellised, et vaata ise kuidas hakkama saad," arvab töötu tütre ema.