Kohtuprotsess Martin Kattai (33) üle on kuulutatud kohtuliku uurimise oasas kinniseks prokuröri ja kaitsja taotlusel, vahendab ERR.

Harju maakohtus pidi kohtuprotsess algama juba märtsis, kuid istung jäi siis ära, sest ehkki süüdistatav ise tuli kohale, oli tema kaitsja haigestunud.

Riigiprokuratuur süüdistab Martin Kattaid (33) mullu sügisel korduvalt oma Facebooki lehel peaminister Taavi Rõivase suunas tapmisähvarduste tegemises.

Lisaks postitas Kattai Rõivasele suunatud tapmisähvarduse Reformierakonna toonase peasekretäri Martin Kuke Facebooki lehele, märkis süüdistus.

Seejuures kogus ja avaldas ta erinevat infot peaministri võimaliku elukoha kohta, kirjeldas peaministri isikukaitsjate töötaktikat ning nende kasutatavaid vahendeid.

Kattai on kohtueelses menetluses tunnistanud, et süüdistuses märgitud tekstid ning sõnaavaldused sotsiaalmeediavõrgus Facebook on esitatud tema poolt, kuid leiab, et tema tekstides puuduvad ähvardusele viitavad kuriteotunnused.

Kattai ise ja tema advokaat Henrik Kirsimäe leiavad, et tekstide sisust ei nähtu ühtegi ähvarduse süüteokoosseisule omast tunnust ning tahavad kriminaalmenetluse lõpetamist.