Teisipäeva hommikul soodustuskelmuses ja korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatuna kinni peetud Tartu abilinnapea Kajar Lember vabanes eile õhtul arestimajast. "Ma ei oleks mitte kunagi arvanud, et ma sellisesse olukorda võin sattuda, sest enda teada olen kogu aeg tegutsenud õiguskuulekalt," selgitas Lember.

Endine abilinnapea kinnitas, et on valmis kahtlustuste kohta täiendavaid kommentaare andma siis, kui on saanud põhjalikult tutvuda kahtlustuse sisuga. "Pean esialgu võtma aega, et sisuliselt kahtlustusega tutvuda. Olen tegutsenud nii ettevõtluses kui ka poliitikas enda teada vastavalt seadustele ja kindlasti teen õiguskaitseorganitega koostööd, et uurimine saaks võimalikult kiiresti lõpetatud," sõnas Lember.

12. mail teatas Lember tagasiastumisest abilinnapea kohalt, et keskenduda ettevõtlusele. Tänase seisuga on ta otsustanud taanduda kõikidest avalikest ametitest, et esitatud kahtlustused heidaks võimalikult vähe varju kolmandatele osapooltele, sealhulgas erakonnale. "Olen praeguseks ennast taandanud nii abilinnapea kohalt, volikogu liikme staatust ei taasta ja olen taandunud kõigist nõukogudest ning ka erakonnast, sest ei soovi, et mulle esitatud kahtluste vari kellelegi teisele langeks. Nüüdsest keskendun kahtluste ümberlükkamisele ja teen politseiga koostööd, et nad saaksid uurimise võimalikult kiiresti lõpetada," sõnas Lember.

Keskkriminaalpolitsei pidas 24. mai hommikul 48 tunniks kahtlustatavana kinni Tartu rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Kajar Lemberi ning tema kabinetis toimus eile ka läbiotsimine.

Prokuratuur kahtlustab Tartu abilinnapea Kajar Lemberit korduvas altkäemaksu võtmises ja soodustuskelmuses. Lemberile on esitatud kahtlustus muu hulgas Raadi kinnistuga ja omakorda selle ideekonkursiga seonduvalt. Samuti ka linna avalike tualettide ehitamise ja paigaldamisega ning linna eelarvest ühe äriühingu huvides tegutsedes.