Eile teatas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Inara Luigas, et uudis erakonna aseesimehe ning Tartu abilinnapea Kajar Lemberi kinni pidamisest ning korruptsioonikahtlustusest tuli talle kui välk selgest taevast.

"Muidugi on kahetsusväärne juba ainuüksi fakt, et sellised kahtlustused on üles kerkinud. Hetkel on vara midagi öelda, kuna erakonnal puudub informatsioon antud juhtumi kohta," lisas Luigas.

Täiendavaid otsuseid ei plaani me langetada enne, kui oleme saanud Kajar Lemberiga ühendust.
Inara Luigas

Luigas lisas täna Delfile, et erakond ei tee täiendavaid otsuseid enne, kui on saanud Lemberiga ühendust. "Ootame, et kahtlustusega kinni peetud Kajar Lember mõistab olukorra tõsidust ning esitab ise avalduse erakonna aseesimehe kohalt tagasiastumiseks. Täiendavaid otsuseid ei plaani me langetada enne, kui oleme saanud Kajar Lemberiga ühendust. Kui meil on olemas täiendav informatsioon, siis saame ka teha vastavasisulisi otsuseid," täpsustas Luigas. Kajar Lember peeti eile hommikul kinni 48 tunniks.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatas eile, et peab vajalikuks erakonna aseesimehe Kajar Lemberi taandumist partei juhatusest. "Õiguskaitseorganite poolt Kajar Lemberile esitatud kahtlustused on väga tõsised, ent erakonnal ei ole hetkel nende kohta enam infot kui ülejäänud avalikkusel," nentis Ossinovski.

"Sotsiaaldemokraadid usuvad, et demokraatliku ühiskonna olulisemaid väärtusi on poliitika läbipaistvus ja ausus. Sellest tulenevalt mõistab erakond igasuguse avaliku võimu kuritarvituse üheselt hukka," lisas ta.

"Õigust mõistab Eesti Vabariigis kohus. Pean ilmnenud kahtlustuste valguses siiski vajalikuks Kajar Lemberi taandumise erakonna juhatusest," sõnas Ossinovski.

Keskkriminaalpolitsei pidas 24. mai hommikul 48 tunniks kahtlustatavana kinni Tartu rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Kajar Lemberi ning tema kabinetis toimus eile ka läbiotsimine.

Prokuratuur kahtlustab Tartu abilinnapea Kajar Lemberit korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud abilinnapea linna huvides, vaid nii enda kui ka altkäemaksu andja huvides, kes on ka täna kahtlustatavana kinni peetud.

"Kogutud tõendid viitavad sellele, et altkäemaksu võtmine toimus korduvalt pikema aja jooksul," lisas Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo ning juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.