Coninsx, kes on juhtinud Eurojusti alates 2012. aastast, kohtub kolmepäevasel visiidil prokuratuuri, Tallinna Ringkonnakohtu, Kaitsepolitseiameti, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi, Riigikogu põhiseaduskomisjoni esindajatega, justiitsministri Urmas Reinsaluga ning peaministri Taavi Rõivasega.

Eurojusti presidendina on Coninsx prioriteetideks seadnud terrorismi-, organiseeritud kuritegevuse ja küberkuritegevuse vastase võitluse, samuti illegaalse immigratsiooni temaatika. Michéle Coninsx on töötanud Eurojustis Belgia esindajana 15 aastat. Enne seda töötas ta Belgias organiseeritud kuritegevuse- ja terrorismivastase võitluse prokurörina.

Riigi peaprokuröri Lavly Perlingu sõnul on Coninsxi kogemused tänaseid Euroopa väljakutseid silmas pidades Eesti õiguskaitseasutustele hindamatu väärtusega.

"Omalt poolt saame Eurojusti juhile tutvustada Eesti õigussüsteemi, kasutuses olevaid IT lahendusi ning meie julgeolekupoliitikat laiemalt," sõnas Perling.

Eurojust on Euroopa Liidu asutus, mis loodi 2002. aastal eesmärgiga kiirendada ja parandada Euroopa Liidu liikmesriikide õiguskaitsasutuste koostööd, eelkõige raske piiriülese kuritegevuse ja organiseeritud kuritegevuse vallas.

Eurojusti kuulub 28 liikmesriikide liiget, kes töötavad alaliselt Haagis. Liikmesriikide liikmeteks on kogenud prokurörid, kohtunikud või politseiametnikud. Eestit esindab Eurojustis riigiprokurör Raivo Sepp.