"Mõne kuu pärast valitakse Eesti Vabariigile uus president. Eestis on mitmeid väärikaid inimesi, keda riigipea ametisse kaaluda. Allakirjutanud leiavad, et Allar Jõks on neist parim."

Jõksi toetavale avaldusele on oma allkirja andnud Andrei Sõritsa, Annika Uudelepp, Jaan Pillesaar, Joel Volkov, Jüri Käo, Jüri Saar, Mall Hellam, Mihhail Lotman, Peeter Volkonski, Raivo Vare, Rein Einasto, Teet Reedi, Terje Kross ja Tiit Ojasoo.

"Eesti riigi eesotsas on olnud tublid juhid, Eestil on läinud hästi. Selles on oma roll nii poliitikutel, ettevõtjatel, kultuuritegelastel, ametnikel kui kõigil Eestimaa inimestel. Meil on olnud riigina ja selle riigi kodanikena erinevaid eesmärke ja sihte ja sellest tulenevalt ka erinevaid ootusi meie riigi juhtimisele. Täna näeme selgelt, et kasvanud on ootused riigipea rollile ühiskonna liitjana.
Seepärast ei saa riigipea olla pelgalt ühe erakonna lemmik. Riigipea ei saa olla tagatubade projekt. Ta peab olema suveräänse ja vaba Eesti liider, kel on ühiskonnas laiapõhjaline toetus ning soov ja võime inimesi ühendada. Ta peab olema seda võimet ka tõestanud. Sildistamine ja oponentide alandamine peab jääma minevikku. Kõigil on ja peab olema võimalus ühiskonnas osaleda ja kaasa rääkida. Oleme väike riik ja iga inimene on tähtis," leaiavad allakirjutanud.

"Allar Jõks oma suveräänse ja iseseisva mõtlemisega ja tegutsemisega on näidanud selgroogu ühiskondlikes debattides. Tal on julgust avada tundlikke teemasid. Eesti president peab kaitsma põhiseadust, ühendama rahvast ja olema õiglane. Allar Jõks on seda teinud nii kohtunikuna, õiguskantslerina kui ka hiljem advokaadina töötades," märgivad pöördujad.

"Kutsume riigikogus esindatud erakondi üles toetama Allar Jõksi kandidatuuri Eesti Vabariigi presidendi ametikohale. Eesti on alati võitnud ausas konkurentsis. Iseloomustagu see ka käimasolevaid kampaaniad ja tulevase riigipea isikut.

Ühineme sõnadega, mis jäid kõlama Allar Jõksi tänavu jaanuaris Postimehes ilmunud arvamusavaldusest: „Valitava presidendi väljakutseks saab olema ühendada kahte vastandlikku pilti unistuste Eestist.“