"Täna juhtus üks väga ebameeldiv, kuid õnneliku lõpuga situatsioon, millest pean teile rääkima," jagas viiendat kuud rase naine Facebooki grupis enda lugu.

"Sõitsin mina oma stabiilse kiirusega 95-100 km/h kolonnis Tallinna-Tartu maanteel, kui järsku otsustas üks noormees 160. kilomeetril paremal asuvast tanklast mulle ette sõita!" jätkas ta.

"Siin aga tuli appi miskit enamat, kui lihtsalt vedamine! Vastutulevad autod jõudsid võtta paremale ning mul jäi üle lihtsalt võimalikult kõvasti vajutada gaasi (korraks läks jalg pidurile, kuid siis tuli pääsemise refleks ning gaasipedaal), et pääsed kahe auto vahelt läbi! See aitas, kuna tagumised autod oleksid meid kõiki kokku surunud!" kirjeldas naine õõvastavat juhtumit.

"See noormees sõitis koheselt paremale teeäärde seisma! Mõne aja pärast sõitis lihtsalt mööda. Jäin ise seisma bussipeatusse, et rahuneda. Helistasin ka politseisse!" märkis naine.

Kuna ohtlikku olukorda sattunud naine on viiendat kuud rase ning rihm võis lapsele liiga teha, kutsus politsei ka kiirabi ning laps viidi haiglasse kontrolli. "Kõik on lapsega korras!! Rindkere ja vasakkülg on valusad, rääkimata šokist," rääkis ta.

"Siin palve kõigile! Veenduge enne, kui sõidate peateele!" rõhutas naine.

"Sellele noormehele soovitan uuesti autokooli minna!!! Politsei suhtleb sinuga edasi!! Täna läks õnneks aga mis oleks... Ärme parem sellest räägi, kuna täna oli lihtsalt lucky day kõigil selles olukorras! Turvalist teed kõigile!" soovis naine enda postituses.

Politsei võtab liiklusohtliku olukorra tekitanud juhiga ühendust

"21. mail kell 12.37 teatati politseile, et Tallinn-Tartu maantee 160. kilomeetril sõitis tanklast väljuv sõiduk ette peateel liikunud sõidukile, mida juhtis 27-aastane lapseootel naine ja tekitas sel viisil liiklusohtliku olukorra. Ehmatusest ülesaanuna jätkas naine sõitu Tartusse. Politsei korrapidaja kutsus naisele igaks juhuks ka kiirabi, kes kontrollis naise tervisliku seisundi üle. Õnneks ei olnud naine füüsiliselt viga saanud," täpsustas juhtumi asjaolusid Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

Info sõidukist edastati Gonjaki sõnul politseipatrullidele, kes sel päeval sõidukit ei märganud. "Kuna on teada väidetavalt liiklusohtliku olukorra teinud sõiduki registreerimisnumber, siis võtab politsei ühendust sõiduki omaniku või kasutajatega, et tuvastada juhtunu asjaolud ja selgitada asjaosalistele, milles seisnes rikkumine ning millised oleks võinud olla taolise liigulja liikluskäitumise tagajärjed."