Kust on võetud väide, et Veet Mano keelab arsti poolt rohtude võtmise? Küsitleti saates vaid ühte ja ka seal ei öeldud, et oleks keelatud võtta rohtu. Öeldi, et keha tervendab end ise ja tegelikult ju nii ongi. Paljud hädad tulevad mõtlemisest st. inimesed mõtlevad end ise haigeks.

Olen seda isegi teinud. Miks aga inimesed usuvad Veet Manod? Sest ta on fenomen omaette ja tal on inimese jaoks aega. Oleksin nõus ka perearstile maksma kallist visiiditasu, kui ta tõesti minuga visiidi ajal tegeleks.
Kuid mis toimub meie perearstide kabinetis? Perearstil on patsiendi jaoks aega 10-15 minutit. Suurema aja sellest vaatab ta arvutiekraani ja toksib sisse patsiendi haiguslugu, tihti ei vaata ta haige poolegi.

Pole harvad juhud kui kirjutatakse tablette välja nii palju, et söögi jaoks ei jätkugi enam raha, rääkimata siis sellest, mida teeb ravimite selline kooslus. Tihti juhtub, et välja kirjutatud ravimid ei sobigi, kuid neid ju kirjutati välja suur pakend ja tagasi ei võta neid keegi.

Endale meenub naljakas juhtum, kui läksin põlvevigastusega röntgenisse pilti tegema. Sisenesin kabinetti, ulatasin saatekirja ja siis lausuti mulle - "võtke rinnahoidja ära ja oodake, ma tulen kohe tagasi." No ei võtnud igaks juhuks ära, sest vaja oli ju teha põlvest pilti. Kui siis arst kabinetti tagasi tuli, siis tuli küsimus - "Mida te ootate?"

Õnneks oli kabinetti jäänud õde vahepeal tutvunud saatekirjaga ja selgitas arstile, milleks ma eirasin tema korraldust. Ilmselt arvas arst, et kõik tulevad kopsuröntgenit tegema. Seni, kuni ei lõpe see konveiersüsteem arstide juures, ei muutu midagi ja inimesed otsivadki abi mujalt, kus neid kuulatakse. Olen näinud reklaame, et sügisel tuleb uuesti Eestis saade "Selgeltnägijate tuleproov" -tänu sellele saatele ja lapsajakirjanikule ilmselt selle saate vaadatavus väheneb.

Loodan et see "Kuuuurija" ei püsi kaua,sest sellist mõttetut saadet pole küll meile vaja.