Kord andis tähelepanelik inimene teada, et näeb Pärnu maanteel asuvas kõrvalamajas askeldavaid taskulampidega mehi, samal ajal kui teistes korteriakendes põlevad tuled. Mehed tassivad midagi korterist välja ning helistajale jääb mulje, et toimumas on vargus. Sündmuskohale reageerinud patrull selgitas välja, et korteris oli käimas remont. Korteriomanik soovis kõrvaltoas vormelisõitu vaadata ja tassis televiisori teise tuppa, kus oli toimiv internetiühendus.

Tiskres märkas hiljuti üks tähelepanelik elanik, et naabermaja ümber jalutavad kaks inimest, taskulambid käes. Sündmuskohale sõitnud patrullpolitseinikud tegid kindalaks, et maja ümber luusinud inimesed osutusid majaomanikeks, kelle ukselukk oli katki läinud. Seetõttu näidati valgust taskulampidega, et akna kaudu majja siseneda.

Katusepapi tänaval andis helistaja teada, et näeb, kuidas maja aknast ronisid sisse mees ja naine. Sündmuskohale reageerinud patrull tuvastas, et tegu oli korteriomaniku sõpradega, kes olid sunnitud aknast sisenema, sest korteri ust külalistele ei avatud. Põhjuseks oli unne vajunud korteriomanik. Õnneks korteriomanikul pretensioone kutsumata külaliste suhtes ei esinenud.

"Hirmul on suured silmad? Parem olgu silmad hirmust suuremad, kui kinni vajunud abivajaja või kahtlust äratava olukorra ees," leiab politsei.