„Seoses tsiviilkohtus öelduga kutsub kaitsepolitseiamet Vjatšeslav Leedo ülekuulamisele. Leedo kuulatakse üle tunnistajana ja seda tehakse juba käimasoleva Tallinna Sadamaga seotud kriminaalmenetluse raames. Edasised seisukohad selguvad ülekuulamise järel,“ ütles Evestus Delfile.

Esmaspäeval Tartu maakohtus toimunud kohtuistungil tunnistajana üle kuulatud Vjatšeslav Leedo kinnitas, et toona Tallinna Sadama juhatuse liige olnud ja Reformierakonda kuulunud Allan Kiil küsis temalt nelja sidrunit joonistades nelja miljonit eurot, mis kindlustaks poliitilise toetuse parvlaevaliikluse lepingu jätkumiseks.

"Oli öeldud, et kui saame selle summaga hakkama, siis saame poliitilist toetust ja tuleb rääkida ning kohtuda inimestega, Remo Holsmeriga, kuna tema ajab sadamas seda liini," lisas Leedo ja ütles, et keeldus toona Kiilile raha andmast.

Kohtuistung toimus Reformierakonna liikme Remo Holsmeri Postimehe vastu esitatud hagi alusel. 2015. aasta 4. ja 5. septembri Postimehes ilmunud lugudes väideti anonüümsele allikale tuginedes, et Holsmer kohtus Leedoga, küsides vihjete kaudu nagu "partnerlus" altkäemaksu.

Holsmer soovib hagiga enda sõnul ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist ja ebakohase väärtushinnangu avaldamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamist.

Mullu 26. augustil pidas kapo kinni riigiettevõtte Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili, kahtlustades neid mitme aasta jooksul suures ulatuses altkäemaksu võtmises ja rahapesus. 28. augustil otsustas kohus prokuratuuri taotluse põhjal Kaljuranna ja Kiili vahi alla võtta. Samal päeval otsiti läbi nende töö- ja elukohad. Kahtlustuse järgi võttis Kiil väidetavalt altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ja Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses.