Aprilli viimastel päevadel ilmus Viimsi elanike sotsiaalmeediagrupi seinale hoiatus, et Pärnamäe külas on nähtud kahtlaseid mehi, kes jalutavad sihitult ringi, piiluvad prügikastidesse ja jälgivad pingsalt majade ümbrust. Murelikele elanikele jäi mulje, et tegemist ei ole tervisesportlastega ning et meeste kavatsused ei pruugi ausad olla.

Info noppis üles Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Mihkel-Jaagup, kes suhtles elanikega ja asus koguma lisateavet, teatas Põhja prefektuur Facebookis. Mõned päevad hiljem märkas politseinik oma tavapärase patrullitöö käigus pildilt tuttavaid mehi ja põgusa tutvuse järel selgus, et mõlemad mehed olid politsei huviorbiidis, üks neist oli kuulutatud tagaotsitavaks. Tegu oli staažikate pikanäpumeestega, kel hingel mitmeid varguste episoode.

See lugu on hea näide, kuidas inimeste valvsus ning huvi kodukandis toimuva suhtes aitas ära hoida võimaliku kuriteo. Et aga politseile on iga infokild oluline ning tihti on aeg kriitiline, tuleks igasugusest kahtlasest tegevusest esmajoones alati teavitada otse politseid.