Puukide eemaldamiseks soovitatakse igasuguseid imenippe, isegi arstid. Paradoksaalselt pole aga keegi siiani soovitanud kõige tõhusamat viisi puukide eemaldamiseks. Selleks on puugi surmamine tulega! Ideaalne on selleks välgumihkli leek. Viibides ise palju metsas,olen aastatega aru saanud, et tuli on kõige kiirem ja ohutum viis puugi eemaldamiseks.

Puukide välja kitkumine, keeramine ja muul viisil ärritamine teatavasti just soodustab viirusi sisaldava seedemahla eraldumist inimese vereringesse. Sikutades võib pealegi sageli jääda puugi pea naha sisse. Kasutades aga tuleleeki, on puugi surm kiire ja ta tuleb kergelt naha küljest lahti. Puuk on lihtsalt küps, mis küps.

Tavaline normaalne inimene peaks selle protseduuriga ilusti hakkama saama. Siiski toon siinkohal ära ka hoiatuse, et liiga kaua tuleleeki oma naha vastu hoides võib sellele järgneda põletus. Seda polegi vaja, sest väike puuk sureb juba sellest, kui tuleleek kergelt temast üle käib.

Unustage kõik need õlid, pintsetid ja muud kasutatavad (ja sageli vajalikul ajal käeulatuse mitte olevad) riistad ja relvastuge puukide vastu välgumihklitega!