Maduro teatas reedel eriolukorra kehtestamisest kuni 2017. aastani ja hoiatas OPECi salasepitsuste eest. Samuti andis ta sõjaväele käsu olla valmis välisagressiooniks, vahendab uudistekanal BBC News.

Presidendi sõnul on Venezuela majanduskriisi ja destabiliseerimise taga "fašistlik opositsioon" ja USA.

Oma toetajate ees laupäeval kõneldes, lausus Maduro ilmselge viitega riigi suurimale toiduainete- ja õlletootjale Polar Group, et "rakendada tuleb kõiki meetmeid, et taastada tootlikkus, mille kodanlus on halvanud".

Nimelt otsustas Polar Group 30. aprillil lõpetada õlle tootmise, kuna valitsuse tegevuse tõttu ei ole tal võimalik enam otra importida. Ühtlasi on Polar Groupi omanik ka üks Maduro suurtest kriitikutest.

President nimetas sellist tegevust saboteerimiseks ja lubas selle eest vastutavatel inimestel "käed raudu panna".
Venezuela järjest süveneva majanduskriisi muudavad veel rängemaks pikka aega kestnud põud ja rahvarahutused. Osa tarbekaupu on lettidelt pikemat aega kadunud, teiste hind tõuseb pidevalt. Defitsiitsete kaupade seas on leib, ravimid, tualettpaber, seep. Elanikel napib nii toitu, elektrit kui vett.
Supermarketite ümber looklevad järjekorrad on võrreldavad Nõukogude Liidu lagunemisajaga. Järjekorrad jäävad alles ka siis, kui poed on suletud.

Kriisi põhjused on komplekssed. Kõige lihtsamalt öeldes on selle põhjus ühelt poolt drastiline nafta hinna langus ja teiselt poolt aastaid kestnud sotsialismiehitamine riikliku sekkumisega nii natsionaliseerimise kui ka hinnakontrolli kujul. Pluss hulk muid tegureid nagu hoogne inflatsiooniline rahatrükk.