Legendi kohaselt on relvastatud kurjategijad põgenenud erinevatesse Eesti paikadesse ning politsei koos kaitseväe, vangla relvastatud üksuse ning teiste koostööpartneritega mängib läbi nende otsimise ja kinnipidamise.

Õppuse ühe eestvedaja, Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Valdo Põdra sõnul on harjutamise eesmärk testida korrakaitsjate valmisolekut kiiresti reageerima ning koostööd politsei partneritega.

„Testime suuroperatsiooni juhtimist, info liikumist ning maastikuotsingutel osalemist koos teiste partneritega. Kuna õppuse ala on lai ning kurjategijate arv samuti suur, saab see olema paras proovikivi, et selgitada välja meie tugevused ja nõrkused. Sellised harjutused on ääretult olulised, et olla valmis reaalseteks sündmusteks, et siis hästi hakkama saada,“ selgitas Põder.

Õppuse aktiivne ala on jaotatud mitme maakonna vahele, hõlmates lisaks Harjumaale Raplamaad, Läänemaa ida- ja lõunaosa ning Pärnumaad. Kahe päeva jooksul on väljas suurem hulk korrakaitsjaid, mõnes kohas võib olla liiklus takistatud või liikumine piiratud. Nendes kohtades on politseinikud väljas, et elanikke juhendada või liiklust vajadusel reguleerida.

Õppusel osalevad erinevad PPA üksused, seal hulgas K-komando ja kiirreageerijad, lennusalk koos mitme õhusõidukiga. Lisaks PPA-le löövad kaasa teiste hulgas kaitsevägi ja vanglate relvastatud üksus.