Kella 19 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne maakonnas Ridala vallas Kiltsi lennuväljal, kus kiirendasid kõrvuti sõiduauto Audi S8, mida juhtis 19-aastane mees ja sõiduauto Audi S8, mida juhtis 26-aastane mees, teatas politsei korrapidaja. Kiirendamise käigus põrkasid suurel kiirusel sõidukid külgepidi kokku ja kaotasid juhitavuse. Esimene sõiduk kaldus vasakule teepervele ja jäi seisma. Teine sõiduauto kaldus paremale teeserva ja sõitis otsa pealtvaatajale, 22-aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Samuti sai vigastada 26-aastane autojuht, kes toimetati Läänemaa haiglasse.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Rene Pajula sõnul on pealtnägijate kirjeldustest teada, et kiirused omavahelises mõõduvõtmises võisid olla ohtlikult suured.

Pajula ütles, et lennuväljale oli kogunenud Audi A8 ja S8-te omanikud üle Eesti, kokku umbes kümme sõidukit. Kokkutulek oli kaitseliiduga eelnevalt kooskõlastatud, küll aga puudus luba kiirendusvõistluse korraldamiseks, kirjutab Lääne Elu.

Audi A8 klubi liikmed olid Eesti teedel ringsõidul ja pidid Kiltsi lennuvälja kasutama vaid lühikeseks söögipausiks. Kaks autot kiirendasid kõrvuti, kuid üks neist kaotas suurel sõidukiirusel juhitavuse ja põrkus vastu kõrval kiirendanud autot. Mõlemad autod sõitsid kokkupõrke tagajärjel teelt välja.
Õnnetuse ajal oli lennuväli vihmamärg ja teel olid lombid.

Kohapeal olnud patrullpolitseinik Aivar Nõva ütles, et kiirused võisid ulatuda kuni 230 km/t.

„Panen kõigile autospordihuvilistele südamele, et enda ja tehnika võimeid proovile panna soovides tuleb osata ohtusid ja kohti õigesti hinnata. Kui autod liiguvad väga suurtel kiirustel, võib ka lihtne juhtimisviga kaasa tuua väga tõsiseid tagajärgi nagu antud juhul. Adrenaliin mõjutab oluliselt inimese võimet olukorda realistlikult hinnata, seepärast on oluline, et ümbritsevad inimesed julgeksid ja tahaksid arutult riskeerida soovivaid kaaslasi takistada,“ ütles Pajula.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Jaga
Kommentaarid