Paraku meil seda veel ei teadvustata. Kuid seda tuleks teha, sest ärkamine võib toimuda siis, kui on liiga hilja. Läänes ja ka Eestis valitseb edu- ja tarbimiskultus. Naistel soovitatakse valida laste asemel tööalane karjäär. Siis saad jõukaks ja saad palju kalleid asju osta ja oled tegija, au sees. Kui saad lapsi, kaotad kõik, oled luuser ja teise järgu inimene. Kuid kas see tegelikult ikka on nii?

Miks on meil riiklikult organiseeritud võrdõiguslikkus, naiste õigused, feminism, kuid laste saamist ja pere loomist ei propageerita? Kui riigis on suur probleem ja see on madal iive, siis miks selle vastu ei võidelda? Tehakse "Erinevus rikastab" ja muid kampaaniaid, kui laste saamist ja pere loomist ei reklaamita kuidagi. Tegeletakse pigem pseudoprobleemidega ja madalale iibele lüüakse käega. Miks?

Küllap loodavad meie poliitikud immigrantidele, nagu nende ametivennad Euroopas. Äriringkonnad toetavad seda sammu samuti, sest immigrandid on odav ja kiire lahendus nende tööjõuoprobleemidele. Oma peresid ja lapsi peaks toetama, lapsi harima jne. See aga on aeganõudev ja ka kulukas. Immigrandid on kiire ja mugav lahendus. Vähemalt esialgu, vähemalt teoreetiliselt.

Kuid kuidas see läheb kokku Eesti põhiseadusega, mille järgi on EV peaülesanne Eesti rahva ja kultuuri säilitamine igavesti? Aga küllap meie andekad poliitikud siingi mugava lahenduse leiavad. Piisab vaid eestlase ja tema kultuuri ümber defineerimisest ja kõik on korras.

Kust tulevad need massilised immigrandid Euroopasse, meie madalat iivet päästma? Nii kummaline kui see ka ei ole, tulevad nad riikidest, kus on tradistiooniline pere - ja soomudelid siiani paigas. Nende emamaade riikide ideoloogia ei ole vastavauses nn Euroopalike väärtustega ja lääs surub neilegi järjekindlalt peale oma elukorraldust. Kuid mis saaks siis, kui see teostuks? Kui sealgi lüüakse pere- ja soomudelid segamini ja tulemuseks on samuti madal iive? Seda me ju tahame! Kust siis saada värsket verd?

Seega on praegune Euroopa kurss vale, äärmuslik ja tulemusetu. Immigratsioon on ajutine lahendus, probleemi tuumikut ei taheta puudutada. Kummaline on ka see, et immigrantidele leitakse raha, kuid oma lastele ja peredele seda sageli ei jagu. Riik peaks hakkama tegelema tegeliku probleemiallikaga, milleks on üliliberaalne, majanduslikule edukusele orienteeritud kurnamispoliitika, mille tulemuseks on see, et mõne protsendi käes on suurem varandus, kui ülejäänutel kokku. Paradoksaalselt on see Euroopas juhtunud just sotside võimutsemise tõttu, kes väidetavalt võitlevad müstiliste vaeste eest. Aga tegelikult? See on lõputu võitlus, kuid kus on tulemused? Või on see teadlikult näiline võitlus, et saada vaid vaeste hääli ja siis võimule, et teha rikkaid rikastavaid seadusi?

Kõik tööle - pere arvelt! Kuid miks ja mis on selle tulemus? Et üliväike vähemus saaks aina rikastuda ja teised saaks kogu elu orjata ja vireleda? Miks on laste saamine muutumas luksuseks ja dekadentsiks? Miks ei väärtustata perekonda ja lapsi? Miks on kõik tehtud nii suhteliseks? Kas tõesti eestlaste kestmajäämine on nii tühine probleem, et see meie poliitikuid ei morjenda? Kui tahavad, toovad uue rahva meie asemele? Kummaline, et haruldasi loomaliike kaitstakse. Euroopa naaritsa säilimiseks hävitatakse ameerika naaritsaid - miks? Miks me ei ole sallivad ja liberaalsed? Metsaelustik lihtsalt reguleerib end ise, miks sekkume? Miks? Kas maailm ilma eestlaste ja nende omakultuurita on ikka rikkam koht? Kui erinevus rikastab, siis eestlaste kadumine muudab maailma ju vaesemaks! Ja miks maailma 1,7 miljardit moslemit ei suuda ära majutada neid miljoneid sõjapõgenikke, kõik nad peavad Euroopasse tulema? Miks? Mõelge, poliitikud, selle peale!