Millest kirjutavad kodumaised päevalehed:

Täna algab järjekorras juba 10. Lennart Meri julgeolekukonverents
Konverentsil käsitletakse Venemaad, USA presidendivalimisi, Euroopa energiajulgeoleku strateegiat, NATO Varssavi tippkohtumist ja palju muid huvitavaid teemasid.

Konverentsi saab jälgida kodulehelt
.
Eesti Päevaleht kirjutab, et Stockholmi piirkonnad, millest pidi saama mitmekultuurilisuse aumärk, on nüüdseks muutunud aurupotiks, millelt lendab peagi kaas pealt. Eurovisiooni lauluvõistlusest sealses piirkonnas tõesti ei huvituta, sest inimeste kultuur, juured ja mured on hoopis mujal.
  • Poola välisminister ütles, et Venemaa arendab võimeid, millega saab piirata NATO manööverdusruumi Ida-Euroopas, ja täiustab tavarelvajõude, ka ründeloomulisi.
  • Justiitsminister Urmas Reinsalu sai Tartu ülikooli usuteaduskonnalt kinnitust, et tema plaanitud nn burkakeeld ei piira kuidagi usuvabadust, vaid vastupidi: tava, mille järgi tuleb naise nägu avalikus kohas täielikult katta, on naise eneseväärikust alandav ja eitab tema olemust.
Laupäeval toimub muuseumiöö!
Kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd.

Programmis osalevad muuseumid avavad muuseumiööl oma uksed kell 18-23 ning sel ajal on sissepääs tasuta.

Täpsem info on saadaval
!
Postimees tegi intervjuu Leedu välisminister Linas Linkevičiusega, kes väidab, et kahe aasta eest ÜRO Julgeolekunõukokku kuulunud Leedu tegi kampaania ära peaaegu ilma kuluta.
  • Heas ja halvas, põlguses ja lootuses, saunas ja jõusaalis – iga riigikogu koosseis peab maha pidama ühe korraliku ööistungi.
  • Kaua seedis pärnakas Viktor Djundik doktor Andrus Metsa välja pakutud mõtet, et elektrihöövliga juhtunud õnnetuses kaotatud pöidla saab asendada tema isikliku suure varbaga, aga saigi.

Õhtuleht kirjutab sellest, et kuigi tänapäeval surmast tagasiteed pole, on võimalik, et tulevikus saavad kadunukesed elavate kirja naasta. Selle nimel töötab USA biotehnoloogiafirma Bioquark, kes sai hiljuti loa alustada katseid ajusurnud inimeste elluäratamiseks.

  • Ene Ergma tunnistab naljatades, et tema ongi äge mutt. Teda ei ole kantud tiibadel tippu.
  • Harju maakohtus mõisteti kaheks aastaks trellide taha eakas mees, kes jootis 12–15aastastele tüdrukutele alkoholi ja pakkus neile seksi eest raha ja asju.

Äripäev räägib, et neli aastat tagasi oli Eesti Teede loomise mõte aru saada, millised on mõistlikud teehooldehinnad, kuid selle asemel on riigifirma tunginud erafirmade pärusmaale.

  • Riigifirma Eesti Teed teeb juba teist aastat töid kroonilise maksuvõlglase teede-ehitusfirmaga Marble OÜ. Majandusministeerium selles probleemi ei näe, küll aga tellijad ja konkurendid.
  • Harju maakohus andis KredEx Krediidikindlustuse ja klaasfassaadide valmistaja Windoori vahelises kohtuasjas õiguse KredExile ega rahuldanud 13,8 miljoni eurose kindlustushüvitise maksmise nõuet.

A great word in Estonian is ÖÖ (night), and then add MUUSEUM. https://t.co/hisUCVmswp Museums open @ night this Sat. pic.twitter.com/3riGzbdQNa
— Gateway to Estonia (@estonia_eu) May 12, 2016

Millist ilma on oodata lähipäevil:


15..20°C
Pühapäeval on Lääne-Eestis pilves selgimistega ilm ja sajab hoovihma. Ida-Eestis on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub kagutuul 4-10 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Enamasti saartel võib kohati hoovihma sadada. Puhub ida- ja kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 16..22°C.

Homme lubatakse pilves selgimistega ilma. Mitmel pool sajab vihma. Saju intensiivsus on suurem Lääne-Eestis. Puhub kagutuul 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 14..19, Ida-Eestis kohati 22°C.

Eile enim loetud uudised: