Riigikantselei meedianõunik Ave Tampere sõnas, et peaminister kasutas kiiresti Soome jõudmiseks Politsei- ja piirivalveameti helikopterit.

"Peaminister Taavi Rõivas kohtus teisipäeval Püha Tooli riigisekretäri kardinal Pietro Paroliniga ning kohtumise lõpu aja tõttu ei oleks olnud võimalik liinilennu või laevaga jõuda õigeks ajaks töövisiidile Helsingisse, kus ta kohtus Soome presidendi Sauli Niinistöga ning peaminister Juha Sipiläga. Seetõttu kasutati PPA helikopterit. PPA lennuvahendit on peaministri transpordiks kasutatud neil kordadel, kui see on olnud vajalik väga tiheda graafiku tõttu ning PPA hinnangul võimalik," selgitas Tampere.

Meelsasti Twitterit kasutav peaminister on minevikus säutsunud, et „liinilendudele toetumine võib olla väga piinarikas“.

Rõivas on varemgi objektile jõudmiseks PPA kopterit kasutanud. Näiteks 7. novembril 2014. pidas politsei- ja piirivalveamet Jõhvis 96. aastapäeva puhul balli, kuhu jõudmisega peaministril kiireks läks. Toonane sõit maksis 871 eurot ja selle tasus PPA. Aastal 2014 kasutati PPA kopterit riigijuhtide transpordiks neli korda ja alati eeldusel, et on samal ajal on tagatud päästevõime ning lennud ei tohi mõjutada PPA valmisolekut hädasolijatele appi minna.