Raamatus kirjutab Ene Ergma lahti oma kujunemise loo, alustades lapsepõlvest ning sellest, kuidas ta esmakordselt noore neiuna kuulis Viljandi turul puhtjuhuslikult sõna „plasmafüüsika“. Raamat jätkub Eesti Teaduste Akadeemia aegadega ning raamatu teises pooles käsitleb ta põnevaid hetki ja sündmusi oma poliitiku ja riigikogu karjäärist.

„Oma kümneaastase spiikriameti jooksul oli mul võimalus kohtuda väga paljude huvitavate – ja mis seal salata, ka mitte eriti huvitavate – inimestega, kel oli oma maa poliitilises elus kõrge koht. Kõiki ei jõua ka parima tahtmise juures ära märkida, antagu mulle andeks. Üldiselt peab aga mainima, et poliitikas ei olene kõrge koht tihtipeale paraku mitte inimese võimetest, vaid pigem inimese kasulikkusest erakonnale,“ tõdeb Ergma. Raamatus esineb palju tuntud nimesid ning raamatu lõpust leiab isikunimede registri.

Ene Ergma on Eesti astrofüüsik ja poliitik, Eesti Teaduste Akadeemia liige. Aastatel 2003–2006 ja 2007–2014 oli ta Riigikogu esimees. 2007. ja 2012. aastal valiti ta Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimeheks.