Lõviosa rikkumistest panid toime sõiduautojuhid ning juhtimiselt kõrvaldati ka kaks veoautojuhti ja jalgratturit. Viie sõiduautojuhi osas alustati kriminaalmenetlust, teatas PPA.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänak ütles, et nulltolerants alkoholi tarvitanud juhtide osas on vajalik liiklusturvalisuse tõstmiseks. „Inimesed ei teadvusta eelmisel õhtul tarvitatud alkoholi koguse või samal päeval mõne õlle või veiniklaasi mõju oma reaktsioonile ja tajule ning tihti alahinnatakse aega, mis organismil alkoholi põletamiseks kulub,“ rääkis Tänak. „Inimeste teadmatus või hoolimatus ei vabasta vastusest ega muuda käitumist vähem ohtlikuks.“

Lõuna-Eestis puhus alkomeetrisse ligi 6000 juhti, kellest 12 olid alkoholi tarvitanud. Harjumaal tabati 1800 juhi kontrollimisel seitse alkoholi tarvitanud juhti. Politseinikud kõrvaldasid sama arvu juhte ka Lääne- ja Ida-Virumaa teedelt. Lääne prefektuuri korrakaitsjad peatati joobe kontrollimiseks üle 3500 juhi ja avastasid üheksa rikkujat.

Tänavu on joobes juhtide süül surma saanud üks ja vigastada 64 inimest. Mullu juhtus alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide osalusel 154 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 14 ja sai vigastada 214 inimest.