Sel päeval näitavad nad oma rahva ühtsust ning hoolimata sellest, et tegemist on Eestis tavalise tööpäevaga, leiab väga suur hulk venelasi aega, et minna ning langenud kangelaste auks Aljooša juurde lilleõis viia. Tegelikult teeb see mind päris kadedaks. Võibolla teeb sindki, aga ega sa ju avalikult ei tunnista. Pigem ütled, et venelastel tuleks selle püha avalik tähistamine ära keelata või nad peaksid pidutsemise asemel hoopis leinama sest nii on õigem.

Kas sul on meeles, mis päev on 23. juuni? Ei, see ei ole jaanipäev. See on meie eestlaste võidupüha. Muide, see on isegi riigipüha ehk vaba päev. Kuidas tähistab keskmine eestlane oma võidupüha? Pakun, et ärkab eelmisest õhtust valutava peaga üles napilt selleks ajaks, et näha ETV pealt paraadi lõppu. Seejärel mõtleb ta, et peaks igaks juhuks varakult õhtuks poest liha ja jooki tooma, sest hiljem kindlasti on kaupluses teistest eestlastest väga pikad sabad. Isegi kui kellelgi tuleb mõttesse, et võiks sel päeval langenud kangelaste auks mõne lille viia, siis pole ta päris kindel, kuhu selle lille täpselt viima peaks. Olgem ausad, ega eriti teiste toimetuste kõrvalt selleks aega ka ei jää. Pealegi (valla)valitsus, Kaitseliit ja Kaitsevägi viivad niikuinii meie kõigi poolt juba mingi pärja kuhugi.

Nii ongi meie eestlaste võidupüha jäänud poliitikute, kaitseliitlaste, kaitseväelaste ja mõnede üksikute vanade inimeste või nooremate lastega perede pühaks. Kallid eestlased! Äkki teeks sellel aastal ja kui välja tuleb siis ka järgnevatel nii, et tähistaks ka ise vääriliselt eestlaste võidupüha ning viiks igaüks 23. juunil oma kodukohale lähima vabadussõjas langenute mälestussamba juurde lilli? Tehke eeltöö ära ja otsige vastav sammas juba varakult üles!