Tuhanded inimesed on evakueeritud tulekahju eest, mis möllab juba praegu suuremal maa-alal, kui seda on New Yorgi linn, ja levib kuiva ja palava ilma tõttu meeletul kiirusel, kirjutab Daily Telegraph.

Naftaliivade piirkonna keskusest Fort McMurrayst on evakueeritud enam kui 80 000 inimest ning see number kasvab iga tunniga. Reede õhtul alustati evakuatsiooni ka linnast põhja jäävatest naftatööliste evakuatsioonilaagritest, kuna tuli hakkas ka seda piirkonda ohustama.

Kogu provintsi ulatuses on välja kuulutatud eriolukord, teatas valitsus. Mõne päevaga on tules hävinud tuhanded elumajad ja evakuatsiooni viiakse läbi ka helikopteritega.

Alberta valitsuse metsatulekahjude ennetamise ameti juhataja Chad Morrison ütles reede õhtul, et põlengute pindala kahekordistub tõenäoliselt juba järgneva 24 jooksul. Tuli levib kiiresti kirde poole metsasematele aladele ja eemaldub Fort McMurrayst, uskus Morrison.

Võimude teatel ei ole põleng ise seni inimohvreid nõudnud, kuid hukkunuid oli vähemalt ühes evakueerumise käigus toimunud autoõnnetuses.

Päästjate sõnul on praeguseks selge, et ilma vihmata ei ole võimalik tulekahjust võitu saada. Ilmaprognoos lubab tänaseks aga kuiva, 27-kraadist päikesepaistelist ilma ja tugevat tuult.

Tulega võitleb üle 1100 tuletõrjuja, 145 helikopterit, 138 ühikut rasketehnikat ja 22 kustutuslennukit. Vihma tõenäosus on suurem pühapäeval – prognoosi kohaselt 40%.