„Ma ei pea mõistlikuks kulutada Tallinna maksumaksja raha bussireisideks Hiiumaa kohvikutesse, Peipsi äärde, Türi lillelaadale ja mujale. Tallinn on merelinn, käesolev aasta on kuulutatud merekultuuriaastaks ja selle kontekstiga sobivad jahisõidud mööda Põhja-Tallinna rannaäärt suurepäraselt,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul jäävad ära kõik jooksva aasta bussireisid, kuhu veel ei olnud osalejaid registreeritud ning edaspidi jääb bussiekskursioonidest vaid sõit Kuremäe kloostrisse.

Jahisõidud toimuvad 8. juunil, 13. juulil, 28. juulil ja 10. augustil kell 15.30 ja 18. Reisid algavad Vanasadamast, purjetatakse mööda Kalasadamast, Vesilennukite angaaridest, Pikakari rannast ja Paljassaare poolsaare linnukaitsealast.

Registreerida saab Põhja-Tallinna Valitsuses (Niine 2) 9., 12., 16., 19., 23., 26. ja 30. mail ning 2. juunil esmaspäeviti kell 16–18 ja neljapäeviti kell 10–12. Jahisõidule saab end registreerida vaid ühe korra ja registreerimiseks peab olema Põhja-Tallinna sissekirjutus.

Sarnaselt bussireisidele tuleb jahisõidu eest tasuda osalustasu kümme eurot.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus korraldas pikemat aega reservfondi eraldiste eest vähekindlustatud eakatele ekskursioone nii Eestis kui ka teisel pool riigipiire. Bussireisidega oli seotud ka Põhja-Tallinna valitsuse töötajate vastu algatatud kriminaalasi. Kriminaalasjaga seotud ametnikud enam Põhja-Tallinna valitsuses ei tööta.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles kriminaalasja edenemist kommenteerides Delfile, et hetkel kestab selle kohtueelne uurimine keskkriminaalpolitseis, mistõttu ta täpsemat infot selle kohta praegu anda ei saa.