Arhitekt, linnaplaneerija ja riigikogu liige Yoko Alender sõnas, et rikas ööelu käib linna juurde, mistõttu ei tohiks baaride ja söögikohtade avatud olemise aega vanalinnas piirata. "Kui koostöövalmidus on olemas, siis saab ka koos eksisteerida," leidis ta.

Tallinna kesklinna vanema Alar Nääme sõnul peaks kõikidel ettevõtetel olema ühtsed tingimused ja ta nentis, et see seisukoht on veidi vastuolus linnavalitsuse tegevusega. Nääme lausus, et üks variant on kõik baarid õhtul kell 11 sulgeda. "Kindlasti peab olema vanalinnas ööelu, aga see peab olema mõistlikes piirides ja turvalisus peab olema tagatud."

Linnavolikogu liikme Jaak Aheliku sõnul tuleks alkoholimüügi piiramisel vanalinnas arvestada ka sellega, et see viiks omakorda väiksemate sissetulekute, väiksemate palkade, kehvemate töötajate ja klientide vähenemiseni.

"Inimesed tulevad sinna, kus on teisi inimesi," sõnas Yoko Alender. Nääme aga küsis, mida me vanalinnas näha tahame ja kas on mõistlik, et politsei peab panema kõige rohkem ressursse nn Bermuuda kolmnurka. Samas rõhutas ta, et Tallinna vanalinn on unikaalne selle poolest, et seal on püsielanikud, keda kahe aasta eest oli 4000.

Alkoholimüügipiirang kella 1 öösel kuni 5 hommikul

Nääme lisas oma ideed tutvustades, et vanalinnas piirataks vaid alkoholimüüki, näiteks kella 1 kuni 5 öösel, kuid uksed jääksid avatuks. Alender avaldas arvamust, et see viiks inimesed ühe enam tänavatele oma jookidega n-ö lällama. Ta soovitas öölinnapead ning seda, et erinevad asutused vastutaksid oma ukse ees toimuva eest.

"Linnavalitsus on mitmeid kordi istunud ettevõtjatega maas, on tehtud erinevaid ettepanekuid. Näiteks Suur-Karja tänaval on lisaturvad, kes vaatavad ka tänavat, kuigi ettevõtja peaks vaatama vaid enda pinna eest. Aga kui vaadata, kui palju peab politsei ikkagi kohal olema, siis pole see asja parandanud," rõhutas Nääme.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit osutas, et politseinikud on täheldanud, et vanalinna tullakse juba oma jookidega ja ollakse sedasi koos baarikülastajatega, kes tänaval aega veedavad. Yoko Alender rõhutas siinkohal, et asutused ei tohiks jookidega tänavale minemist lubada.

Vanalinna seltsi juhatuse liikme Toomas Oosalu sõnul on probleem Bermuudas see, et seal on meelelahutusastuste kontsentratsioon väga kõrge. "Kui kontsentratsioon ületab teatud piiri, siis oleks seda parem kontrollida nõnda, et asutused oleks hajutatuna," märkis ta.

Oosalu esitas ka retoorilise küsimuse, mis on Bermuuda kolmnurgas rikas ööelu? "See on tonnide viisi okset, uriini ja muud prügi," sõnas Oosalu. Seetõttu toetab Oosalu Nääme ideed kui arutelu algatust, ent ta osutas ka, et purjus inimesed ja korrarikkumised tekivad alkoholi-, mitte toidumüügile orienteeritud kohtades.